23 Aralık 2018, Pazar

2018 YILI 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ


25 Kasım, Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke ile birlikte “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü” olarak anılmaktadır.
Toplumun temeli aile, ailenin temeli kadındır. Kadınlarımız her daim hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde yer almış ve almaya devam edecektir. Kadınlarımız eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumluluklarla birçok başarıya imza atmış ve Türk Milletinin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuştur.
Ülkemizde kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadın haklarının güçlendirilmesi konusunda yasal düzenlemeler tamamlanmış, bu düzenlemeler ile kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli adımlar atılmıştır.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Kapsamında 25.11.2018 tarihinde saat 11.00’da günün anlamı ve önemini belirten afiş, pankart vb. materyallerle birlikte Uşak Belediyesi önünden başlayarak 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar Uşak Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin, Vakıf, Sendika, Oda ve Derneklerin temsilcilerinin, Belediye çalışanlarının, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personellerin katılımıyla yürüyüş yapılarak yürüyüş sonunda basın açıklaması yapılacaktır. Basın açıklamasının ardından Tiritoğlu Parkı’nda stand açılacak olup ŞÖNİM hizmetleri hakkında bilgilendirme yapılarak kadına yönelik şiddetle ilgili broşür dağıtılacaktır.