…
…
…
…
…
…
14 Mayıs 2019, Salı Tunceli , Türkiye

“Ovacık’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinliği Düzenlendi”


Bilindiği gibi her yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Hafta boyunca engelli bireylerimizin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Bizler de özel bireylerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için hafta boyunca bir dizi etkinlik planladık. Bu etkinlikler çerçevesinde 11 Mayıs Cumartesi günü Ovacık Kaymakamı Selçuk Haskırış’ın ev sahipliğinde İl Müdürlüğümüze bağlı Huzurevi, Bedri Es Bakım Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezi, Özel Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Munzur Bakım Merkezi, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, Tunceli Bedensel Engelliler Derneği, Tunceli Otizim Derneği ve Ovacık İlçemizde bulunan özel bireylerimizin katıldığı bir etkinlik düzenlenmiştir. Etkinlikte özel bireylerimiz gönüllerince eğlenmiş çeşitli oyunlarla da maharetlerini ortaya koymak suretiyle sağlam bireylerle aralarında bir farkın olmadığını göstermişlerdir.

 

Etkinliğe Ovacık Kaymakamı Selçuk Haskırış, İl Müdürümüz Mehmet Akif Bildirici, Kuruluş İdarecileri ve çok sayıda özel birey katılmıştır. Özel bireylerimizin Kaymakam Selçuk Haskırış’a kendilerine göstermiş oldukları ilgi alaka ve duyarlılığından dolatı çiçek takdim ettiler. Sayın Kaymakamımız ve İl Müdürümüz tüm masaları gezerek özel bireylerimizi ve yaşlılarımızın haftalarını kutlayarak sorun ve sıkıntılarını dinleyerek bir süre sohbet ettiler.

 

İl Müdürümüz Mehmet Akif Bildirici “10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri şehir merkezinde yapılmaktaydı. Bu yıl farkındalık olsun diye etkinliklerimizi Ovacık İlçemizde yapmayı planladık. Sağ olsun Sayın Kaymakamımız bu teklifimize sıcak baktı ve bizleri Ovacığa davet etti. Bizler bu gün resmi ve özel kuruluşlarımızda hizmet alan özel bireylerimiz ve Dernek üyelerimiz ile birlikte Ovacık ilçemize geldik. Amacımız özel bireylerimizin Ovacık İlçemizdeki özel bireylerle tanışmaları, ailelerimizin bir birileriyle bilgi paylaşımlarında bulunmaları ve böylelikle aralarındaki iletişimin de güçlü bir şekilde kurulmasıydı. Hafta boyunca bir dizi etkinlik planlayarak özel bireylerimizin sorunlarına karşı duyarlılık ve farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bu gün burada gördük ki fırsat tanındığı zaman özel bireylerimizin aşamayacağı hiçbir engel yok. Yeter ki onlara fırsat verelim ve yeter ki bizimle eşit şartlarda mücadele etmelerine fırsat verelim. Bizler aynı dünyada yaşıyoruz fakat ortak kullandığımız Dünyanın sahibiymişiz gibi çevremizi, iş yerlerimizi, caddelerimizi, sokaklarımızı kendimize göre tanzim ediyoruz. Aynı Dünyanın insanları olduğumuzu unutmamamız lazım. Unutulmasın ki bedenin bazı uzuvlarında görülen eksiklik yada fazlalıklar sorun oluştursa da en büyük sorun engelliye engel olma sorunudur. Ben bu vesileyle Sayın Kaymakamız Selçuk Haskırış’a göstermiş olduğu duyarlılık ve misafirperverlikleri için tüm özel bireylerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca desteklerini bizlerden esirgemeyen, Özel bireylerimizle yakından ilgilenen Kaymakamlık, SYDV ve diğer tüm personel arkadaşlara da teşekkür ediyorum.


Özel Bireylerimiz daha sonra çeşitli oyunlar oynayarak neşeli bir gün geçirdiler.