…
…
…
…
…
…
…
14 Mayıs 2019, Salı Tunceli . Türkiye

“10-16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi.”


10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Bedri Es Bakım Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezi, Özel Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Munzur Bakım Merkezi,Tunceli Bedensel Engelliler Derneği, Tunceli Otizim Derneği, Kurum personelleri ve çok sayıda vatandaşı katıldığı farkındalık yürüyüşü yapıldı.

 

Merkez Cumhuriyet Caddesi'nden başlayıp Seyit Rıza Meydanı'nda sona eren yürüyüşe, Vali Yardımcılarımız Akın Zor, Selçuk Yosunkaya, kurum amirleri, engelli bireyler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Engelliler tarafından katılımcılara karanfillerin dağıtıldığı etkinlikte "Aramızda Engel Yok!" "Hepimiz Engelli Adayıyız!" pankartları taşınırken sık sık alkış ve düdüklerle dikkat çekildi.

 

Etkinlikte açıklama yapan İl Müdürümüz Mehmet Akif Bildirici “Bilindiği gibi her yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Hafta boyunca engelli bireylerimizin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bizler de özel bireylerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için hafta boyunca bir dizi etkinlik planladık. 10 Mayıs Cuma günü Başta Sayın Valimiz olmak üzere İl Jandarma Komutanlığını, İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ettik. Cumartesi günü Ovacık İlçemizde çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Sayın Kaymakamımızın davetlisi olarak Özel bireylerimizle birlikte Ovacık İlçemize gittik. Bu gün ise kamu ve özel kurumlar ve Derneklerimiz ile birlikte Farkındalık yürüyüşünü gerçekleştiriyoruz. Bizim amacımız bir farkındalık ve bilinç oluşturmak. Arkadaşlarımızın, özel bireylerin sorun ve sıkıntılarından kamuoyunu bilgilendirip bilinçlendirmek" dedi.

Engelsiz bir dünya için çok şey yapmaya gerek olmadığının altını çizen Bildirici, "Onları anlamamız yeter. Onların hayatlarını kolaylaştıracak, bizimle aynı şartlarda yarışa devam etmelerine fırsat vermemiz yeterli" diye konuştu.