…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2022, Cuma Tokat, Türkiye

Şehit Aileleri ve Gazilerimiz Onuruna Yemek Programı Düzenlendi


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle şehit aileleri, gaziler ve aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, program öncesinde şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile sohbet etti.

İşeri Restoranda gerçekleşen yemek programında şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile bir araya gelen Vali Dr. Ozan BALCI, “Biz bugün bu coğrafyada hür ve bağımsız şekilde yaşıyorsak, şehitlerimizin, gazilerimizin ve ailelerinin fedakarlığı, canları, kanları pahasına yaşıyoruz. Devlet olarak ve millet olarak onlara müteşekkiriz.” dedi.

Devletin tüm imkânları ile her zaman şahit aileleri, gaziler ve ailelerinin yanında olduğunu kaydeden Vali BALCI, “Biz her zaman bir ve birlikteyiz. Varlığımız, istiklalimiz, istikbalimiz, bayrağımız ve ezanımız için şehitlerimize, gazilerimize gerçekten çok müteşekkiriz. Ülkemizde hür ve özgür bir şekilde yaşıyorsak,  gazilerimizin ve onların ailelerinin yüksek fedakarlığı sayesindedir.  Türk milletini millet yapan da kendisi için fedakarlık eden insanları unutmaması, baş tacı etmesidir. Şehitlerimiz sadece toprağa gömülmezler. Aynı zamanda Türk milletinin dimağına ve kalbine gömülürler. Devlet millet var olduğu sürece de hepsi baş tacımız.  Allah devletimizi korusun.

18 Mart dolayısıyla bütün Çanakkale şehitlerimizi, Çanakkale Kahramanı, Anafartalar Kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bütün şehitlerimizi, Türklerin yurt tuttuğu tarihten itibaren başta Sultan Alparslan olmak üzere bütün büyüklerimizi, ecdadımızı, şehitlerimizi, rahmetle, minnetle anıyorum. Ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Şehit ailelerimize, gazilerimize de sağlık, afiyet diliyorum. Hepinize saygılarımı, sevgilerimi, hürmetlerimi sunuyorum. “ diye konuştu.

Program devamında İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU, tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimiz için dua edildi.