…
23 Kasım 2020, Pazartesi Tokat, Türkiye

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı


Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını almasıyla, 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kasım'ı Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız.

Bugün, öğretmenlere karşı milletçe taşıdığımız samimi duyguların ifadesi için bir fırsattır. Bildiğimiz gibi yurdumuzun en ücra köşelerinde insan mimarlığı yapan öğretmenlerimiz, toplumsal geleceğimizin de teminatıdırlar. Çocuklarımızı ve gençlerimizi insanlığa yararlı bireyler haline onlar getirmişlerdir. Milletimiz, muasır medeniyetler' seviyesine onlar sayesinde ulaşacaktır. Bu nedenle öğretmenlerimize daima minnet ve şükran borçluyuz. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında bilgili, yetenekli, birbirine saygılı, sorumluluklarının bilincinde olan bireyler, onlar sayesinde yetişecektir. Ülkemiz, onların yetiştirdiği bireyler sayesinde medenileşme yarışında başarılı olacaktır.

"24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençleri yetiştiren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Mahmut ÖZDEMİR

İl Müdürü