…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Ağustos 2022, Pazartesi Ankara

SYGM, İL KOORDİNASYON TOPLANTILARINA BAŞLADI


Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yönetimi, 81 ilde Ulusal Hane Ziyaretleri programı kapsamında il koordinasyon toplantılarına başladı.  İhtiyaç sahibi hanelere ziyaretler gerçekleştirilmesi, sosyal yardım ve hizmetlerin değerlendirilmesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ( SYDV ) ile daha hızlı ve etkili çalışmanın yürütülmesi noktasında illere ziyaretler gerçekleştiriliyor

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yönetimi 81 ili kapsayan İl Koordinasyon Toplantılarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Bakan Derya Yanık’ın himayelerinde başlatılan ‘Ulusal Hane Ziyaretleri’ programı kapsamında Genel Müdürlük üst yönetimi tüm Türkiye’yi dolaşarak çeşitli programlar gerçekleştirilecek, ihtiyaç sahibi haneleri ziyaret edecek.

Mevcut yardım programlarının içerikleri ile hayata yeni geçirilmeye başlanan yardım programları hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Hane ziyaretlerinin hızlandırılması, SYD Vakıfları ve Genel Müdürlük arasındaki koordinasyon sürecinin artırılması gibi temel konularında da yer alacağı ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunan Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu; ‘’ Genel Müdürlük olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla birlikte vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını kendi hanelerinde dinlemek, dertlerine derman olabilmek, devletimiz ile vatandaşlarımız arasındaki gönül bağlarını her zamankinden daha da güçlü tutabilmek noktasında il ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

Demircioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’ İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’’ diyerek kollarımızı sıvadık. Vatandaşlık görevimizin yanı sıra vicdanen de yükümlü olduğumuz yerde ihtiyaç sahibi vatandaşımızın elinden tutmak bizim asli vazifemizdir. % 82 oranında istihdama katılamayan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmek için çalışıyoruz. 2002’den önceki gibi talep odaklı bir sosyal yardım sistemini biz, arz odaklı bir anlayışa dönüştürdük. Amacımız sosyal yardımlara erişmekte zorlanan tüm vatandaşlarımızın ayağına giderek ihtiyaçlarına çözüm bulmaktır. Sosyal yardım sistemi 2002’den önceki gibi sözde değil özde bir anlayışla çalışıyor. Birileri bundan rahatsız olsa da biz, vatandaşımızın ayağına gitmeye derdine derman aramaya devam edeceğiz. ‘’

Genel Müdür Demircioğlu koordinasyonunda organize edilen il ziyaretleri ve toplantılarının 4 ay sürmesi beklenirken, SYD Vakıfları Ulusal Hane Ziyaretleri programı kapsamında binlerce haneye ziyaretler gerçekleştirecek.