…
…
…
…
…
05 Ekim 2022, Çarşamba Ankara - Türkiye

Seyranbağları Huzurevi’nde Kahraman Kore Gazilerimize Madalya Tevcih Töreni gerçekleştirildi


Kore Savaşında gazi olan Türk askerlerimizden Selçuk Fidegül’e Güney Kore Devleti tarafından gönderilen madalyası, Kore gazilerimizden Ali Cengiz Türkoğul’a da hediyesi takdim edildi.

Seyranbağları Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendi, Bakan Yardımcılarımız Fatma ÖNCÜ ve İsmail ERGÜNEŞ, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Won Ik LEE, Kore Cumhuriyeti Savunma Ataşesi Ho Sung HWANG, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt YUMUK, Türkiye Harp Malulü Gaziler,Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa IŞIK,  Genel Müdürümüz Şemseddin YALÇIN, Bakanlığımız Birim amirleri ve Huzurevi sakinlerimiz katılım sağladılar.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Huzurevi sakinlerinden oluşan Genç Büyükler Türk Halk Müziği Korosunun müzik dinletisi katılımcılara hem duygulu hem de keyifli anlar yaşattı.

Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendi törendeki konuşmasında “Bu Millet, Milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna nice destanlar yazmıştır. Bizim 2 bin 200 yıllık devlet tarihimizde ilkemiz daima milli birliğimizi ve beraberliğimizi korumak olmuştur. Türk Milletinin gönlünde Kore’nin her zaman ayrı bir yeri, ayrı bir heyecanı, ayrı bir gururu olmuştur. Kore Gazilerimiz ise milletimizin övünç kaynağı, kahramanlığın eşsiz timsalidir. Türkiye’nin hemen her yerinden daha önce adını bile duymadıkları bir bölgede sürmekte olan savaşa giden Türk askerinin Kore’de gösterdiği başarılar, savaşın seyrini değiştirmiştir. Bugün burada madalyaların tevcihi için bir aradayız. Bu madalya ve beratlar elbette sizin fedakârlığınızın karşılığı olamaz. Hükümetimiz tarihimizin ve milletimizin bize aziz emanetleri olan şehit ailelerimizi ve kahraman gazilerimizin her zaman yanlarında olmuş, olmaya da devam etmektedir. Devlet ve millet olarak onlara olan minnet borcumuzu asla ödeyemeyiz. Bu anlayışla şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için her zaman pozitif ayrım yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza daha iyi hizmet sunmak, refah seviyelerini yükseltmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Türkiye güçlü bir ülke, bu millet güçlü bir millettir. Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Biz Şehit yakınlarına, gazilerimize ve gazi yakınlarımıza hizmeti millet adına, en şerefli vazife biliyoruz. Nesilden nesile bir gurur nişanı olarak aktaracağınız bu madalyalar, bu aziz milletin mazlumun yanında yer alma tutkusunun ifadesidir. Bu duygularla madalya alan gazilerimize hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Ayrıca Dünya Yaşlılar Günü’nü de bir kez daha kutluyorum. Sizlerin duası ile ayakta olduğumuzun bilincindeyiz.” ifadeleriyle sözlerini bitirdi.

Yapılan konuşmanın ardından kahraman gazilerimize barış madalyası ve hediyeleri takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ve ikramlıkların ardından sona erdi.