…
04 Ekim 2022, Salı Ankara - Türkiye

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi İlk Evim İlk İş Yerim


Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi 250 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilecek konutlar için şehit aileleri, terör, harp ve vazife malullerine kontenjan ayrıldığı yerel ve ulusal basında yer almıştı.

Bu durumun kamuoyu ile paylaşıldığı andan itibaren 1005 Sayılı Kanuna göre İstiklal Madalyası verilmiş olan muharip gazilerimizin bu kontenjana dahil olma talepleri gerek bizzat kendileri gerekse ilgili Sivil Toplum Kuruluşları aracılığıyla Bakanlığımıza ulaşmıştır. 1005 Sayılı Kanun kapsamında bulunan muharip gazilerimizin bu kontenjana dahil edilerek kendileri ve aileleri için sosyal ve ekonomik yönden desteklenmeleri amaçlanmıştır. Bu doğrultuda Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendinin girişim ve katkılarıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında görüşmeler ve yazışmalar sağlanmıştır. Yapılan düzenleme ile 250 bin sosyal konut projesinde 1005 sayılı Kanun kapsamında bulunan muharip gazilerimizin de kontenjan kategorisine alınması çalışmaları olumlu sonuçlanmıştır.

Bayrağımızın göklerde dalgalanması için gözlerini kırpmadan mücadele eden Kahraman Gazilerimize şükranlarımızı sunar, söz konusu değişikliğin hayırlı olmasını dileriz.

Faizsiz konut kredisi ve TOKİ konut satışlarına ilişkin detay bilgilere https://www.toki.gov.tr/nasil-basvururum.html adresinden ulaşabilirsiniz.