…
…
15 Haziran 2021, Salı Ankara, Türkiye

Şehit ve gazi çocuklarına Bilkent Üniversitesi iş birliği ile ‘Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ konulu eğitim gerçekleştirdik


Günümüzde, hayatın her alanında ve her konuda sürekli veri üretiminin olduğu, verilerin analizi ve doğru kullanımı ile bilimin, ekonominin ve hatta sosyal hayatın şekillendiği bir gerçek. Verilerin analizi ve doğru kullanımı için ise yapay zeka uygulamaları artık vazgeçilmez bir ihtiyaç. Bununla beraber gençlerin bilgisayar oyunlarına ve bilişime olan ilgileri de gözle görülür şekilde artmış durumda. Bu iki olguyu, gençlerimizi pandeminin olumsuz etkilerinden koruma fikriyle birleştirince harekete geçtik ve Bilkent Üniversitesi işbirliği ile yaş grubu uygun olan 10,11 ve 12. sınıf şehit ve gazi çocuklarına ‘Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ konulu eğitimi gerçekleştirdik. Gençlerimizin bilgisayarlara olan ilgilerini, üretime ve istihdama yönelik olarak değerlendirmek, günümüz teknolojilerini yakalamalarına fırsat tanımak, yapay zeka ve makinalar konusunda temel bilgi ve yorum düzeylerini geliştirmek için planladığımız bu eğitim kapsamında, lise seviyesinde, bilgisayar mühendisliği meslek tanıtımı, yapay zekaya giriş, makine öğrenmesine giriş, olasılık tabanlı sınıflandırma, sınır tabanlı sınıflandırma ve bilgisayarla görü uygulamaları üzerine dersler verildi.

Tüm Türkiye’den 265 gencimizin katıldığı eğitim programı 25 Mayıs 2021 tarihinde tam gün olarak gerçekleşti. Eğitime katılan gençlerimiz için hazırlanan sertifikalar, sahiplerine ulaştırılacak.