…
…
…
…
28 Nisan 2021, Çarşamba Osmaniye, Türkiye

Bakan Yanık, Osmaniye’de Şehit Mustafa Çalım’ın cenaze törenine katıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım'ın cenaze törenine katıldı.

Şehit Çalım'ın (23) Türk bayrağına sarılı naaşı, Dumlupınar Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Asri Mezarlık Camisi'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene, şehidin annesi Zeynep, babası İbrahim, kardeşleri Asiye ve Kübra Çalım ile yakınlarının yanı sıra Bakan Derya Yanık, Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Yanık, törende şehit annesi Zeynep, kardeşleri Asiye ve Kübra Çalım'a başsağlığı dileğinde bulundu. Cenaze namazından sonra Çalım'ın naaşı, Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde defnedildi.

Bakan Yanık, daha sonra 3 Aralık 2020’de Kahramanmaraş’ta görev yaparken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Barış Göl'ün Osmaniye'deki ailesini ziyaret etti. Ziyarette şehit Göl için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Bakan Yanık, ziyarette şehit ailesine Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı takdim etti.

Yanık, Osmaniye programı kapsamında il valiliğini ziyaret etti. Osmaniye Valiliği’nde şeref defterini imzalayan Bakan Yanık, ardından Vali Erdinç Yılmaz ile görüştü. Daha sonra Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'yı ziyaret eden Bakan Yanık, ardından AK Parti İl Başkanlığına geçti. İl Başkanı Seydi Gülsoy ve partililerle görüşen Derya Yanık, burada kadın kolları üyeleriyle de bir araya geldi.