…
…
…
…
…
…
…
…
…
30 Kasım 2022, Çarşamba Ankara, TÜRKİYE

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 602 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınının Yerleştirilmesi Yapıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarındaki 602 kadroya eğitim durumlarına göre şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının yerleştirilmesi yapıldı.

“Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Kura Töreni” Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi ve Konferans Salonu'nda düzenlendi. Törenin açılışında Gazilerimiz ve gazi kızımızın da olduğu bir koro müzik gösterisi yaparak, davetlilere duygu dolu anlar yaşattılar. Bir gazimizin konuşmasının ardından, YKS/LGS Rehberlik Projesi Kapsamında hizmet alan 7 çocuğumuza Sayın Bakanımız hediye takdiminde bulundu.

Törende konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK, "Biz yıllar önce, bağımsız ve müreffeh bir Türkiye inancıyla yola çıktık. Aziz Milletimize hak ettiği hayatı sunmak için hizmet alanlarımızı sürekli genişlettik. Tek bir vatandaşımızı geride bırakmadan, herkesi devletimizin şefkat şemsiyenin altında bir araya getirdik. İstikbal ve istiklalimizi varlığımızın olmazsa olmaz unsurları olarak belirledik. Bu aziz millet her zaman vatanı, bayrağı ve inancı için yılmadan çalışmış, hedefine doğru hiç durmadan ilerlemiştir. Milli birlik ve beraberliğimize kasteden güçler, Türkiye’yi terörle ve darbelerle tökezleteceğini düşünse de şükürler olsun ki köklü devlet geleneğimiz ve güçlü bir iradenin varlığı bu düşünceye engel olmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişiminde buna hep birlikte şahit olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletçe darbeyi bertaraf ettik. Hemen ardından hiçbir tereddüt göstermeden sınır ötesi operasyonlarımıza başladık ve halen büyük bir kararlılıkla operasyonlara devam ediyoruz. Sınırlarımızın hemen ötesinde onlarca yıllardır yaşanan savaşlardan ve karışıklıklardan ülkemizi korumaya, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaya kararlıyız. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyor, maddi manevi her türlü tedbiri alıyoruz. Bu vesileyle şu an devam etmekte olan sınır ötesi operasyonlarda görev alan Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler ve muzafferiyetler diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan itibaren ülkesini korumak için kendi hayatından geçen bütün yiğit ve aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bizim hedefimiz, yüreklerimiz yanmasın, analarımızın gözyaşı dinsin, babaların yüreğine su serpilsin. Şehit ve gazi eşleri hak ettikleri izzet ve vakarla yaşasın, şehitlerimizin emaneti çocuklarımız huzurla büyüyüp yetişsin, vatana millete hayırlı evlat olsun. Bunun için Şehit ve Gazi çocuklarımıza özel çalışmalar yürütüyoruz. Lise ve yükseköğretime giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyoruz. 2021-2022 eğitim-öğretim yılından bugüne devam eden çalışmalarımızda 3574 gencimize rehberlik hizmeti verdik. Türk Hava Yolları ile ulaşımda biletlerde yüzde 50 indirim sağladık. Böylece şehir içi ve şehirler arası ücretsiz ve indirimli ulaşıma hava yolunu da eklemiş olduk. Bu yeni atama ile sizlerin temsil ettiğiniz değerlere yaraşır bir anlayışla görev yapacağınıza inancımız sonsuz. Yeni vazifelerinizde her birinize üstün başarılar diliyorum. " diye konuştu.

Atamalar, kamu kurum ve kuruluşlarında  avukat, biyolog, büro personeli, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, diyetisyen, hemşire, hemşire yardımcısı, kimyager, Kur’an kursu öğreticisi, mühendis, mimar, öğretmen, redaktör, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, sosyolog, veteriner sağlık teknikeri, teknisyen ve tekniker unvanlı kadrolara gerçekleştirildi.

Noter huzurunda yapılan bu atamayla birlikte bugüne kadar toplamda 47.437 şehit yakını, gazi ve gazi yakını, bu atamada da 602 kişi ile birlikte toplam 48.039'u bulmuştur.

Kura çekiminin ardından ataması yapılanların isimleri ve görev yapacakları kurumlar ekrana yansıtılırken, Sayın Bakanımız, Bakan Yardımcılarımız, Birim amirlerimiz ve hak sahipleri de atama sonuçlarını takip etti. Sayın Bakanımız Derya YANIK Hanımefendi atananların sevincini paylaştı.

Ataması yapılan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Atama sonuçları "https://sosyalatama.aile.gov.tr/" adresinden öğrenilebilecektir.