…
…
…
…
27 Nisan 2023, Perşembe Türkiye

Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emaneti olan çocuklarımız Bilim Merkezlerini ziyaret ettiler.


Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin çocuklarının, bilime ve teknolojiye meraklı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak  amacıyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TÜBİTAK) ile yaptığımız işbirliği ile Genel Müdürlüğümüz koordinesinde TÜBİTAK Bilim Merkezlerinin bulunduğu Antalya, Bursa, Kayseri, Elazığ, İstanbul, Konya, Kocaeli İlerimizde ikamet eden 10-14 yaş aralığındaki çocuklarımız, ‘Kahramanlarımızın Emanetleri Bilimle El Ele’ etkinliğinde buluştu.

Genel Müdürümüz Sayın Şemseddin YALÇIN; ‘Bu etkinlikle, aziz Şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin çocuklarına, bilimin uçsuz bucaksız dünyasına bir pencere açmak istedik. Onların bilime teknolojiye meraklı olmaları, bizi, geleceğimizden emin kılar. Çocuklarımıza yönelik her hizmet, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnetimizin birer göstergesidir.’ ifadelerini kullandı

Çocuklarımız, Bilim merkezlerinde birbirinden farklı temalardaki sergileri ziyaret ettiler. Temel bilimlerden evrenimize, vücudumuzdan yeni teknolojilere, dünyamızdan bilim tarihine pek çok alanda bilimin uçsuz dünyasıyla tanıştılar, etkileşimli sergilerin tadını çıkardılar.

Meyvelerin DNA’larını incelemekten sabun yapımına; robotları yarıştırmaktan su molekülünü araştırmaya kadar pek çok atölye çalışmasının yer aldığı Bilim Merkezlerinde çocuklarımız, bilimin renkli dünyasını keşfettiler. Bilimle ve teknolojiyle iç içe keyifli bir gün geçirdiler.

Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emaneti olan çocuklarımıza yapılan hediye takdimleri ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından programlar sona erdi.