…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Mayıs 2023, Pazar Ankara - Türkiye

Genel Müdürümüz Şemseddin YALÇIN ve 81 İl Müdürlüğünün Katılımıyla “Anneler Günü”nde Şehit Ailelerimiz İle Birlikteydik.


Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendinin rehberliğinde, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüzün organize ettiği “Anneler Günü” programları Bakanlığımız ve 81 İl Müdürlüğümüzün katılımıyla Şehitlerimizin kıymetli anneleri ziyaret edilerek gerçekleştirildi.

Şefkatin, merhametin ve fedakarlığın sembolü olan annelerimiz her koşulda seven, koruyan, kollayan ve kol kanat gerendir. Bizler, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisini kendisine şiar edinen, anneleri baş tacı kabul eden,  anneye hürmeti esas alan bir kültür ve geleneğin temsilcileriyiz. Sevgiyi temelde ele alan annelerimiz, bizler için dünyanın en kıymetli varlıklarıdır. Baş tacımız, ilk öğretmenimiz, sığınağımız, gücümüz olan annelerimiz, şefkat dolu yürekleriyle, sağlıklı, huzurlu ve barış dolu bir toplum yaşantısının tesis edilmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Fedakârlıklarıyla tarihimize de damga vuran annelerimiz, Türk ulusunun mimarları arasında yer almıştır. Zübeyde Hanım, Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı ve daha pek çok müstesna annemizin; şanlı tarihimizde önemli rolleri vardır. Geçmişten bugüne varlıklarıyla bizleri müreffeh yarınlara hazırlayan annelerimiz, milletimiz için her zaman büyük bir güç, rehber ve yol gösterici olmuşlardır. 

Genel Müdürümüz Şemseddin YALÇIN, şehidimiz Emre ANŞİN’in İstanbul’da ikamet eden kıymetli annesi Remziye ANŞİN’i ziyaret edip, Anneler Günü’nü kutladı. Annemize Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendi’nin selamlarını ileterek “Aziz şehitlerimizin emaneti olan şehit ailelerimiz, bizim en değerlilerimizdir. Biz sadece Bakanlığımızın görev alanı olduğu için değil, şehitlerimize ve gazilerimize bir borcumuz olduğu için ailelerimizin neye ihtiyaçları varsa hizmetlerimizi en yüksek düzeyde sunmanın gayreti içindeyiz. Verdiğimiz her haktan, yaptığımız her hizmetten büyük mutluluk duyuyoruz. Şehidimiz Emre ANŞİN gibi ülkemizin bağımsızlığını savunurken şehit olan tüm kahraman evlatlarımızı saygıyla anıyorum ve Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde en büyük fedakârlığı gösteren şehit annelerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum.” sözlerini dile getirdi.

Bu müstesna günde başta vatanımızın devamlılığı, birliği ve bağımsızlığı uğruna  evlatlarının şahadet haberlerini metanetle karşılayan Aziz Şehitlerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere Kahraman Kadın Gazilerimiz, Gazilerimizin kıymetli anneleri ile sabrın, sevginin ve saygının sınırsız kaynağı tüm annelerimizin Anneler Gününü kutlar, saygılarımızı sunarız.