…
…
…
…
24 Ağustos 2022, Çarşamba Ankara, TÜRKİYE

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Hasan TAÇOY ile Beraberindeki heyet Bakanlığımıza Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi


14 Nisan 2022 tarihinde Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında 2022 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması imzalanmış, 24 Mayıs 2022 tarih ve 31845 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5596 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylanarak yürürlüğe girmiştir.

İşbirliği Çerçeve Belgesi’nde KKTC’nin jeopolitik olarak Türkiye için önemine, Türkiye ve KKTC arasında kültürel ve tarihi bağlara değinilmiştir. Türkiye ve KKTC’nin haklarını savunmanın birbirinden ayrı görülemeyeceği ifade edilmiştir.

İşbirliği Çerçeve Belgesi’nde İşbirliği Alanları başlığı altında 17’nci maddede “Taraflar aileler, kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlı bireyler, sosyal yardım alan vatandaşlar ile şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik politika ve hizmetler konusunda işbirliğinin güçlendirilmesini, ortak stratejiler üretilmesini, bilgi ve deneyim paylaşımının yapılmasını ve var olan imkânların geliştirilmesini sağlayacaktır.” ifadesi yer almaktadır.

Bu kapsamda, 14-19 Ağustos tarihleri arasında KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Hasan TAÇOY ve 14 kişilik Kıbrıs heyeti, Bakanlığımızca sunulan hizmetleri yerinde incelemek üzere Bakanlığımıza bir çalışma ziyareti gerçekleştirmiştir.

Ziyaret kapsamında Bakanlığımız ana hizmet birimleri tarafından yürütülen hizmetlere ilişkin sunumlar ve kuruluş incelemeleri yapılmış, bu çalışmalara yönelik koordinasyon süreci Başkanlığımız ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığınca yürütülmüştür.