…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Eylül 2023, Cuma Sakarya, Adapazarı

AİLE ÇALIŞTAYI


“AİLE ÇALIŞTAYI”

Adaletin Mimarı Ben, Teminatı Ailem

Mutlu Aile için Mutlu Çevre

Teknolojiye Hakim Ol,  Aile Sahip Ol

İl Müdürlüğümüz koordinesinde Sakarya Üniversitesi işbirliği, Adapazarı Belediyesi desteği ile toplumsal problemlerin tespiti ve çözümü, ailenin korunması ve güçlendirilmesi, bireysel ve toplumsal refahın artırılmasına yönelik olarak düzenlenen "Aile Çalıştayı" 3 üniversiteden 4 Profesör, 4 Doçent, 3 Doktor, 4 Araştırma Görevlisinden oluşan toplam 15  akademisyeni, 20 kamu kurumu ve 8 sivil toplum kurum ve kuruluşlarını bir araya getirdi.

19 Eylül Salı günü 09.00 -18.00 saatleri arası Hotel Bonvie’ de gerçekleştirilen çalıştayın düzenlenmesinde; İl Müdürümüz Musa Zor ve İl Müdür Yardımcımız Seda Kuzgun rol alırken, çalıştayın moderatörlüğünü Sakarya Üniversitesi adına aile, sosyal politika, dezavantajlı gruplar ve sosyal sorunlar alanında akademik çalışmalar yapan Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Genç üstlendi.

Çalıştay İl Müdürümüz Musa Zor’un açılış konuşmalarıyla başladı ve Sakarya Vali Yardımcısı Sn. Selda Dural’ın konuşmalarıyla devam etti. Sn. Dural yaptığı konuşmada meslek hayatının tamamında şahit olduğu problemlerin temelinde ailenin yer aldığını ve bu problemlerin çözümü için ailenin güçlendirilmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Dural’ın ardından çalıştay moderatörü Prof. Dr. Yusuf Genç’in programın içeriği, hakkında bilgilendirmesi ve “toplum, aile ve sosyal problemler” konulu konuşmasıyla devam etti. Genç, yaptığı konuşmada bütün problemlerin başladığı, büyüdüğü hatta çözüldüğü yerin aile olduğunu vurguladı. Aileyle ilgili yapılacak olan temel çalışmalar yapıldığı, özellikle koruyucu önlemler alındığı takdirde aile zarar görmeden problemlerin çözüleceği, aile bireylerinin problem çözme yönünde kapasitelerinin geliştirilmesinin buna katkı sağlayacağı, insanlara problemleriyle baş etme yöntemleri hakkında bilgi verilmesinin ve yönlendirilmesinin problem çözme sürecinde etkili olacağını söyledi.

Aile Çalıştayı’nda “Aile, Eşitlik ve Adalet” masasında Prof. Dr. Hacı Musa Taşdelen, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah” masasında Doç. Dr. Aydın Aktay, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme” masasında Prof. Dr. Tuncay Ayaz, “Aile, Çevre ve İklim” masasında Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme” masasında Doç. Dr. Abdullah İnce, “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” masasında Prof. Dr. İsmail Barış, “Aile ve Sağlık” masasında Dr. İhsan Kutlu ve “Aile ve Sivil Toplum Kuruluşları” masasında Doç. Dr. İsmail Akyüz’ ün  modere ettiği  8 ana konu başlık ele alındı.

 

Gün boyunca devam eden çalıştayda her masa kendi konu başlıklarında aile kavramını ele alarak, problemler ve çözümleri üzerine odaklandı. Sakarya genelinde aile içi konular, detaylı bir şekilde bilimsel bakış açısıyla yorumlandı ve değerlendirildi. Her çalışma masası kendi alanıyla ilgili ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik bir motto geliştirdi ve bunların arasından ilimizi temsilen “Adaletin Mimarı Ben, Teminatı Ailem”Mutlu Aile için Mutlu Çevre” “Teknolojiye Hakim Ol,  Aile Sahip Ol” olarak belirlendi.

Programın son oturumu, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’in katılımlarıyla devam etti. Vali Karadeniz, ailenin önemine vurgu yaparak bütün toplumlar için ailenin çok önemli olduğunu, ailenin korunmasıyla ilgili art niyetli insanlara fırsat verilmemesi gerektiğini, bunun önüne geçilmesi için bu tür çalışmaların önemli olduğuna vurgu yaparak aileyi koruma görevimizin hassasiyetle devam etmesi gerektiğini belirtti. Aile problemlerinin tespiti ve çözümünde bu çalıştayın da gelecekteki sosyal politikaların oluşturulmasına ışık tutacağına vurgu yaptı. Program, başta Vali Sn. Karadeniz’in ve protokolün katılımcılara teşekkürü ve katılım belgesi takdimi ile sonlandı.

Bu vesileyle çalıştayımıza katılan Sn. Valimiz Yaşar Karadeniz’e, Vali Yrd. Sn. Selda Dural’a, Sakarya Milletvekili Sn. Lütfi Bayraktar’ a, SAÜ Rektörü Sn. Hamza Al’ a, SAÜ Rektör Yrd. Sn. Özer Köseoğlu’ na, SAÜ Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Moderatör Prof. Dr. Sn. Yusuf Genç’e, tüm Akademisyenlere, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl ve ilçe Müdürlerine, İl Protokolüne, Muhtarlarımıza, Basın mensuplarına ve çalıştayda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ayrıca çalıştayı yapmamızda gereken ortamı ve desteği sağlayan Adapazarı Belediye Başkanı Sn. Mutlu Işıksu’ya şükranlarımızı sunuyoruz.