…
…
…
…
…
20 Eylül 2023, Çarşamba Sakarya,Adapazarı

19 Eylül Gaziler Günü Mesajı


İslamiyet’te ve kültürümüzde kutsal mertebeler arasında bilinen şehadetle birlikte gazilik de bu toprakların en temel değeri ve vatan savunmasının özüdür. Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Gazilik, istikbal ve mevcudiyetini Türklüğe adayarak canından geçmeyi göze alanların göğsüne, tarihin taktığı görünmez şeref madalyasıdır.

Kahraman gazilerimize milletimizin verdiği önemin bir ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ e, 19 Eylül 1921 Günü, Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmiş ve bu vesile ile bugün "Gaziler Günü" olarak addedilmiştir. Bugün, milletimizin bekası için bu toprakları yurt kılmak üzere, canlarından ve serlerinden vazgeçerek mücadele veren kahraman gazilerimizin onur ve şeref günüdür.

Var olduğu günden bu yana vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere karşı her türlü güçlüğe göğüs gererek omuz omuza mücadele etmeyi ilke edinmiş bir milletin mensupları olarak şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz. Aynı inançla şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetlerini korumak, ay yıldızlı bayrağı ilelebet dalgalandırmak için var gücümüzle çalışacağız.

Bu doğrultuda, aziz şehitlerimizin yakınlarının ve gazilerimizin, milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla; canlarıyla, kanlarıyla bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, şehadeti göze alan, şehadet için yola çıkan ve nasibinde de ‘yaşarken alınabilecek en yüce paye’ olan, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm gazilerimizin de Gaziler Gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz.