…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Aralık 2019, Cuma Rize, Türkiye

Meslek Elemanlarının Mesleki Müdahale Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi Tamamlandı


Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen “Meslek Elemanlarının Mesleki Müdahale Becerilerinin Geliştirilmesi” isimli projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Müdürlüğümüze bağlı Kuruluşlarda görev yapan idareciler ve meslek elemanları katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürümüz İdris Altuntaş, Müdürlüğümüz tarafından sunulan hizmetler yoluyla yürütülen uygulamalarda travmatik yaşam öykülerine sıkça rastlandığını, travmatik bir olay yaşayan veya travma sonrasında ruhsal açıdan zorluklarla karşı karşıya olan bireylere yönelik müdahalelerin özel bir bilgi ve beceri temelini gerektirdiğini, güçlendirme çalışmalarının hedeflenen başarıya ulaşabilmesi için meslek elemanlarının travmatik yaşantıya maruz kalmış bireylerle ve aileleriyle çalışmaya yönelik spesifik konularda eğitim alarak becerilerini geliştirebilmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran yaptığı konuşmada; “Hayatın çok kompleks olduğunu, meslek elemanlarının sahada gayretle çalıştığını, çeşitli problemlere müdahaleler yaptığını, müdahale yapılırken her vakaya özgü teknikler uygulandığını, bu projenin ise yaşamın içinde var olan resim, müzik ve sanatla terapi yöntemini öğreten özel bir proje ve yenilikçi yaklaşım olduğunu, İlimize çok ciddi katma değer katacağını hatta diğer komşu illere örnek bir proje çıktısı olacağını” ifade etti.  

Düzenlenen eğitim programında meslek elemanları, çocukla psikoterapi ve çocuk resimleri analizi, travmaya müdahale, çocuğa yönelik cinsel istismar, boşanma, yetişkinlere yönelik müzik ve sanat terapisine yönelik uygulamalı eğitim aldı.

Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran program sonunda katılımcılara eğitim sertifikalarını vererek, katılımcılar tarafından eğitim kapsamında yapılan resim ve kil sergisini ziyaret etti.