…
…
…
…
16 Ocak 2020, Perşembe Rize, Türkiye

İhmal, İstismar ve Kolluk Biriminde Çocukların İfade Alımlarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlarla İlgili Eğitim Gerçekleştirildi


5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında İl Koordinasyon Toplantısı’nda alınan karar gereği Çocuk Koruma alanında etkin ve verimli hizmet sunumu sağlamak ve ihmal/istismar konularında çocuk alanında çalışmalar yürüten personellerin bilgi ve birikimlerinin artırılması amacıyla eğitimler planlanmıştır.

Bu kapsamda İlimizde Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan koordinasyon sonucunda 15.01.2020 tarihinde Çocuk Koruma alanındaki hizmet sunumunun etkin ve verimli olması amacıyla Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür V. Sosyal Çalışmacı Şirin Targan Çalış tarafından ihmal, istismar ve kolluk biriminde çocukların ifade alımlarında dikkat edilmesi gerek durumlara ilişkin Çayeli, Pazar, Hemşin, Çamlıhemşin, Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde görevli Psikolojik Danışman ve Rehberlik(PDR) meslek grubuna giren personele eğitim verilmiştir. Söz konusu eğitime Pazar Cumhuriyet Başsavcısı Sami Kılıç'ta iştirak ederek eğitim sürecine aktif olarak katıldı.

Düzenlenen eğitim sırasında ihmal ve istismar gibi vakalarla karşılaşılması durumunda hukuki sürecin nasıl işletilmesi gerektiği, meslek elemanlarının görev ve sorumluluklarına vurgu yapıldı.