…
…
…
…
24 Temmuz 2020, Cuma Rize, Türkiye

İl Çocuk Hakları Komitesi Gerçekleştirildi


Rize Çocuk Hakları Komitesi tanıtım ve bilgilendirme programı 23.07.2020 tarihinde İl Müdürlüğü Konferans salonunda tüm Covid-19 tedbirleri alınarak gerçekleştirildi.

Toplantıya ildeki çeşitli liselerden öğrenciler katılmış olup il yetişkin temsilcisi Çocuk Gelişimci İlknur Demirtaş ve Psikolojik Danışman Elif Berber tarafından hazırlanan sunumla bilgi edinmeleri sağlanarak Türkiye geneli illerde yapılan çalışmalardan örneklere yer verildi. Toplantıya katılan öğrenciler arasından kız ve erkek eş başkanları olarak Efran İclal Demirci ve Yiğit Ercan Demir seçildi. Başkanlar, Çocuk Hakları Komitelerinin önemi, ileriye dönük genel düşünceleri ve neler yapmayı hedeflediklerine dair birer konuşma gerçekleştirdiler. Öğrencilerin komiteye üye olmaları sağlanarak ilk komite toplantı tarihi 28.07.2020 olarak kararlaştırıldı.

Program sonunda Şehit ve Gazi Biriminin düzenlediği 15 Temmuz konulu şiir ve resim yarışmasına katılım sağlayan Komite ODES projesinde yer alan öğrencilere Rize Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş tarafından hediyeleri verildi.