…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Mart 2021, Cuma Rize, Türkiye

Dünya Kadınlar Günü’nde Mercan Seferberliği


8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Mercan Seferberliği projesi kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Mercan Seferberliği ile kadına yönelik şiddetle mücadele etmekle beraber kadınlarının kendi hikâyelerini yazabilmeleri için fırsatlar sunmayı, karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 81 ilde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız (AÇSHB) Mercan Ormanları oluşturulması hedeflenmiştir.

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle, Mercan Ormanı projesi çerçevesinde tüm kadınlarımız adına Vali Kemal Çeber ’in eşi Neslihan Ayan Çeber, Vali Yardımcısı Sedat Sezik,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve yöneticileri, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Şule Cıvgaz Kazancıoğlu, İl Tarım ve Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi ve Sosyal Hizmet çalışanlarının katılımıyla fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili konuşma yaptı.

İdris Altuntaş konuşmasında;

“Son dönemde devletimizin ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için çok ciddi tedbirler alarak kanuni düzenlemeler yaptığını görüyoruz.

Ancak yapılan bu çalışmalara rağmen ülkemizde ve dünyanın her yerinde maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum ki kadın ve şiddet konusu hiç gündemimizden düşmüyor.

Bu cümleden hareketle kadına karşı şiddetle mücadelenin tek başına kanuni düzenlemelerle olamayacağını, bunun yanında birey ve cemiyet olarak topyekûn mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum.” diye ifade etti.

Altuntaş konuşmasının devamında;

“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak çok önemli çalışmalar yürütülmekte olup Müdürlük olarak biz de ilimizde bu çalışmaları yürütmekteyiz. Güçlü birey güçlü aile ve güçlü toplum oluşturmak adına Aile destek eğitimleri, yine şiddeti önleme ve izleme merkezimiz tarafından toplumumuzun her kesimine bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.” dedi.

Gerçekleşen etkinlikte Hanımefendi Neslihan Ayan Çeber kurum çalışanlarına güzel dileklerde bulundu fidan dikme programı, katılımcılara fidan hediye edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Ayrıca ŞÖNİM çalışanlarının koordinesinde kurum çalışanlarına karanfil takdim edildi ve açılan stantla vatandaşlarımıza maske, broşür ve karanfil dağıtılarak farkındalık çalışması yapıldı.