…
…
…
…
…
…
…
22 Mart 2021, Pazartesi Rize, Türkiye

18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde Şehit Kabirleri Ziyaret Edildi


18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü münasebetiyle programlar gerçekleştirildi.

İlk olarak Mardin’de şehit olan Coşkun TELCİ’nin mezarı ziyaret edildi. Rize Valisi Kemal ÇEBER ve protokolün katılımıyla gerçekleşen programda mezar başında Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitlerimiz için dua edildi ve karanfiller bırakıldı.

Vali ÇEBER burada yaptığı konuşmada Şehit ve Gazilerimizin bu Ülke için çok önemli değerler olduğuna vurgu yaparak; “Rize birçok şehidi ve gazisi olan bir şehir ve ihtiyaç olduğu zaman bu vatan, devlet ve bayrak için Şehitlik makamına ulaşmak için Şehadet Şerbeti içmeye hazır insanların olduğu bir memleket.

Coşkun kardeşim de bölücü terör örgütü ile mücadele sırasında şehit oldu ve en güzel makama ulaştı.  Onun nezdinde bu vatan için Şehit olan tüm Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. “ dedi.

Şehit kabri sonrasında Rize Valiliği Tören Alanı’nda tören gerçekleşti. Vali ÇEBER ve beraberinde kurum ve kuruluş yöneticileri programa katıldı.

Şehitleri Anma programı münasebetiyle ilimizdeki şehit kabirleri ziyaret edildi, karanfiller bırakıldı ve dualar okundu.