…
…
…
…
…
…
08 Mart 2024, Cuma Çankaya, Ankara

Ek Ders Çalıştayı Gerçekleşirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ek Ders Çalıştayı  7 Mart 2024 tarihinde Ankara’da  düzenlendi.

Programın açılış konuşmaları Bakan Yardımcımız Sayın Zafer TARİKDAROĞLU tarafından yapıldı. Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ’ın selamlarını ileterek konuşmalarına başlayan Tarikdaroğlu, “Bakanlığımızın dezavantajlı gruplara hizmet veren kuruluşları bünyesinde barındırması nedeniyle mümkün olduğu ölçüde doğru, hızlı, ihtiyaç sahibini bekletmeden ve istismara meydan bırakmadan çalışmalarımızı sürdürebilmek için insan kaynağının önemsendiğini” söyledi. Bakanlığımız taşra teşkilatının hizmet alanlarında ek ders karşılığı çalışanların ihtiyaçlarının farkında olduklarına değinen Sayın Tarikdaroğlu konuşmasına: “Yürüttüğümüz sosyal yardım ve hizmetlerden herkesin eşit ve adil bir şekilde yararlanabilmesi için insan kaynağı politikalarını geliştirmeye ve dönüştürmeye devam edeceğiz.” şeklinde devam etti.

Çalıştayın ilk oturumu Personel Genel Müdürlüğü Kadro, Terfi ve İstatistik Daire Başkanı Uğur Çamalan’ın “Ek Ders Mevzuatı ve Süreci” konulu sunumu ile başladı. Oturuma, Personel Genel Müdürümüz Sayın Hamza Gökhan ERYILMAZ’ın başkanlığında, Genel Müdürlük yöneticilerimiz Bakanlığımız Genel Müdürlüklerini/Başkanlıklarını temsilen Daire Başkanları ve ilgili personeli ile Ankara, Eskişehir ve Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcisi, Aile Bünyesinde Ek Dersli Personeller Derneği (ABEP-DER) temsilcileri ile Ek Ders temsilcileri tarafından katılım sağlandı. Katılımcılar tarafından ek ders karşılığı çalışanların ihtiyaç ve taleplerinin yanı sıra mevzuata ilişkin görüşler dile getirildi.

Çalıştayın ikinci oturumunda ek ders karşılığı çalışan personelin ihtiyaç ve taleplerinin çözümüne yönelik değerlendirmeler yapıldı. Çalıştay oturumlarında görevli raportörün sonuç raporunu okumasının ardından program sonlandırıldı. Çalıştay sonrasında ortaya çıkan tespit ve öneriler bir rapor haline getirilecektir.