…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Ağustos 2021, Perşembe Bilecik, Söğüt, Bursa, Ankara

Tarihin İzinde Projesi Kapsamında Gezi Programı Düzenlendi


Gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı,  bilgili, özgüven sahibi ve toplumsal aidiyet duygusu yüksek bireyleri olmaları yolunda Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak “Tarihin İzinde” Projesi başlatılmıştır. Projeden yararlanan Şehit-Gazi yakını, Sosyal Ekonomik Destek hizmet modelinden yararlandırılan ve aynı zamanda kurum bakımındaki çocuklarla birlikte Bilecik -Söğüt-Bursa-Ankara gezileri düzenlenmiştir.

Yapılan geziyle çocuklara tarihi değerleri yaşadıkları toprakta ziyaret ederek tarihsel bilinç oluşturulması amaçlanmıştır.

Gezinin birinci ve ikinci günü Ertuğrul Gazi Türbesi, Darül Eytam, Hamidiye İdadisi, Hamidiye Camii, Söğüt Müzesi, Çelebi Sultan Camii, Ertuğrul Gazi Kuyulu Mescidİ, Bilecik Söğüt Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Orhangazi camii, Şeyh Edebali Türbesi, Belokoma Kalesi, Söğüt Saat Kulesi; Bursa Osman Gazi Türbesi, Saat Kulesi, Orhan Gazi Türbesi, Bursa Surları, Ulu Camii, Sultan I. Murat Hüdavendigar Türbesi, Sultan I. Murat Hüdavendigar Camii, Yeşil Türbe, Yeşil Camii, Bursa Kültür Parkı yerleri ziyaret edilmiştir.  Üçüncü günü ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık'a misafir oldular.  Bakan Derya Yanık hanımefendi tarihin izinde iz süren çocuklarla söyleşide bulundu. Söyleşide “Kayının Alpleri Tarihin İzinde” ifadesi kullanarak hoş bir konuşma yapan Bakan Derya Yanık, bir taraftan çocukların hayallerini dinlerken diğer taraftan çocukların yapmış oldukları sporlar hakkında bilgi aldı. Bunun yanında çocukların gezmiş olduğu Bursa-Bilecik-Söğüt tarihi ve kültürel gezisini ve gezinin çocuklar üzerinde bıraktığı etkiyi ilgiyle ve keyifle dinledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu söyleşi de çocukların hayallerinde olmak ve onları hayallerine ulaştırmak için her türlü desteklerini vereceklerini ifade etti. Söyleşi bitiminde Sayın Derya Yanık misafir ettiği çocukları anne sıcaklığıyla kucaklayarak uğurladı.