…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Temmuz 2021, Perşembe Osmaniye

“Tarihin İzinde” Projesi Açılış Töreni Vali Dr. Erdinç Yılmaz'ın Katılımıyla Gerçekleştirildi.


İçişleri Bakanlığı-Osmaniye Valiliği himayelerinde Proje Destek Sistemi (PRODES) kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Tarihin İzinde” Projesi açılış töreni Vali Dr. Erdinç Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Özel Korkut Ata Çiftliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Adnan Gizlice ve birçok misafir katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun proje hakkında Vali Dr. Erdinç Yılmaz'a bilgi verdi. İl Müdürü Coşkun, İçişleri Bakanlığı, Osmaniye Valiliği tarafından finanse edilen projenin faaliyetlerine 1 Mart 2021 itibariyle başlandığını ve proje süresinin 12 ay olduğunu ifade etti. Proje kapsamında, geleneksel sporlardan at biniciliğine, okçuluktan at üzerinde cirit atmaya kadar birçok kursun açıldığını belirten Hamit Coşkun, proje kapsamında Osmanlı Devletinin Kuruluş yılı ve Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü vesilesiyle Bilecik, Söğüt, Domaniç, Bitlis ve Ahlat'a gezi programı düzenleneceğini ifade etti. Aslantaş Açık Hava Müze Gezisi, Piknik Organizasyonu ve Cebel Yaylası Kamp Programını da plandıklarını belirten Coşkun, Aile içi İletişim, Teknolojik Yenilikler, Teknoloji Bağımlılığı, Alkol, Tütün ve Madde Bağımlılığı, Kültürel Tarihimiz ve Değerler konulu eğitimlerinde program kapsamında verileceğini söyledi.
Geleneksel at sporları, okçuluk ve mas güreşi gösterilerinin sunulduğu programda gençlerle bir süre sohbet eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, projenin hayırlı olmasını dileyerek, proje kapsamında açılan geleneksel spor kurslarının, gezi programlarının ve eğitimlerin gençlerimiz için çok faydalı olacağına inandığını söyledi. Projede emeği ve katkısı olan herkese teşekkür eden Vali Yılmaz, gençlerimize başarılar diledi.
Tören günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.