…
…
…
18 Ekim 2023, Çarşamba Osmaniye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Odak Birim Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Düzenlendi


            Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2023 Yılı Faaliyet Planı doğrultusunda 12.10.2023 tarihinde Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda kadına yönelik şiddetle mücadelede doğrudan hizmet sunmayan kamu kurum ve kuruluşlarında belirlenen odak birim temsilcilerinin katılımıyla Odak Birim Toplantısının ilki İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

             İl Müdür Yardımcısı ve Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Serap DURUCAN başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birimi, ŞÖNİM personelleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Defterdarlık İl Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Osmaniye Barosu, PTT Başmüdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğünden katılım sağlayan odak temsilcilerine, kurumlarında sundukları hizmetlerde kadına yönelik şiddeti önleme yaklaşımının yerleştirilmesi ve kurum ölçeğinde ne gibi çalışmalar yürütebilecekleri noktasında istişarelerde bulunulmuştur.

           İl Müdür Yardımcısı ve Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Serap DURUCAN“ Toplantıya katılım sağlayan, görüş ve önerilerini sunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gayemiz şiddetin her türlüsüne ve özellikle kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm kamu kurum ve kuruluşlarında farkındalık oluşturmak, şiddetle mücadelede bir kurum kültürü geliştirmek ve bu yaklaşımın temel değer haline gelmesini temenni ediyoruz. Odak Birim toplantılarımız süreklilik arz edecek olup bu toplantılar ile kadına yönelik şiddetle mücadelede ilgili kurum ve kuruluşların kendi bünyesinde sundukları hizmetlerde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunu dahil etmelerini, personellerine gerekli bilgilendirmeleri yapmalarını beklemekteyiz. Şiddetle mücadelede mevzuat, başvuru mekanizmaları ya da eğitim, bilgi edinme gibi ihtiyaç duyabilecekleri hususlarda odak birim temsilcilerine gerekli desteği vermeye hazırız.” İfadelerinde bulundu.

            Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezinin 2023 yılında sunmuş olduğu hizmetler, Sosyal Hizmet Merkezlerinin sunduğu hizmetler, erken yaşta ve zorla evlilikle mücadele kapsamında yürütülen eğitim faaliyetleri ve uygulamalar, KADES, Kadına El Kal-ka-maz! mottolu ekip çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir.

            Toplantı sonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellere kadına yönelik şiddetle mücadele konularında farkındalıklarının arttırılmasına yönelik eğitim verilmesi planlanmış, kamu kurum ve kuruluşları edindikleri bilgiler doğrultusunda sundukları hizmetlere kadına yönelik şiddetle mücadele konusu dahil edeceklerini belirtmişler, görüş ve önerilerini sunmuşlardır. Kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sürdürülmesi konusunda fikir birliğine varılmış ve Odak Birim için çalışma planlaması yapılmıştır.