…
…
…
…
…
…
29 Aralık 2022, Perşembe Fatsa/Ordu/Türkiye

Sosyal Ekonomik Hizmetlerini Etkinleştirme ve Okul Destek Projesi kapsamında yemek programı düzenlendi


Fatsa İlçemizde Müdürlüğümüz Sosyal Hizmet modellerinden yararlanan ailelerimiz için farkındalık oluşturmak ve çocuklara okul dışı zamanlarını verimli kullanabilecekleri imkânlar sunmak amacıyla hayata geçirilen Sosyal Ekonomik Hizmetlerini Etkinleştirme ve Okul Destek Projesi kapsamında yemek programı düzenlendi.

Programa Fatsa Kaymakamı Avni KULA, İl Müdürümüz Yunus ÖZDAŞ, Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa YÜKSEL ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Yunus ÖZDAŞ “Bakanlık olarak Ailenin bütünlüğünün ve çocuğun korunması en büyük çabamızdır. Çocuklar; bugünümüzü aydınlatan medeniyet ve kültürümüzün mirasçıları bilhassa bu medeniyet ve kültürümüzün taşıyıcılarıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak; çocuklarımızın tarihine, medeniyetine bağlı, düşünen ve düşündüklerini ifade edebilen, sorgulayan ve kararlar verebilen aynı zamanda geleceğine yön veren bir nesil olarak yetişmesini sağlamak temel önceliğimizdir.

Çocuklarımızın okul başarısının artırılması yanında olumlu sosyal ilişkiler kurmaları için çeşitli sosyal sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunmaları gelecekleri için önemlidir.

Çocuklarımızın yaşam hakkını korumak ve fiziki ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde vatanına ve milletine faydalı bir fert olarak yetiştirebilmek gayretiyle örf, adet, inanç ve milli ahlaka sahip kendine güvenen, insan sevgisi ve saygısıyla dolu bireyler yetiştirmek en büyük hedefimizdir.

Bakanlığımızın 2022 yılında çocuklara sunduğu sosyal ve ekonomik destek hizmetleri için 150 bin çocuğumuza,  ilimizde ise 1300 çocuğumuza kaynak sağladık, engelli çocuklarımıza da hizmetler sunma anlayışımız ile evde bakım hizmetleri kapsamında Bakanlık olarak 565 bin aileye, ilimizde ise 6500 aileye kaynak sağladık. Korunma ve bakım altına alınan çocuklarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız ve kadınlarımız ile büyük bir aile olarak yolumuza devam ediyoruz.

Türkiye’nin en büyük ailesi olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının en önemli parçası olan çocuklarımızın; öncelikle aile ortamında yetiştirilmesi son seçenek olarak da kurum bakımını değerlendirmekteyiz. Kurum bakımına almak zorunda kaldığımız çocuklarımız için uygun olanlara koruyucu aile hizmet modelimiz uygulamaktadır. Bu kapsamda İlimizde 103 çocuğumuz koruyucu aile yanında aile bilinci ile yaşamlarını sürdürmektedir.” dedi.

Program sonunda çocuklarımıza hediye takdim edildi.