…
01 Ekim 2019, Salı Türkiye

İl Müdürü Ender YANIK' ın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Kutlama mesajı


İl Müdürü Ender YANIK 'in 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Kutlama mesajı;

Yaşlılarımız bizlerin dünyaya gelmelerine vesile olmaları kadar, bizleri büyüyüz yetiştiriciliği, tarihi, kültürel ve manevi sayısı, bizlere ve bizden sonrasına aktarılması vesile ortamı için sevgi ve saygıyı sürdürüyor. Allah, büyüklerimize sağlıklı, huzurlu bir ömür nasip etsin. Bizlere de büyüklerimize tr iyi Hizmet etmeyi, gönüllerini kaz anmayı dualarını almayi nasip etsin.
Yaşlılarımız; bizim onu ​​şeyimiz, toplumumuzun hafızası, kültürü ve bereketi. Çınarların toprak erozyonunu mümkünesi gibi, çınar gibi kökleri ile yaşlılarımız da kültürel ortam insan erozyonunu ön planda sığınaklarımızdır.
2018 yılı verilerine göre Ülkemiz nüfusu 80.810.164, yaşlılık oranı %11,50 İlimiz nüfusu 750.000 olup yaşlılık oranı %16 dır rakamsal olarak ilimizde yaklaşık 104.000 yaşlı birey bulunmaktadır. Ülkemizde ve ilimizde yaşlı yaşam süreleri gün geçtikçe artmakta olup ilimizde 60-64 yaş arası 37.517 kişi, 65 yaş üzeri ise 81.282 kişi bulunmaktadır. Yaşlı oranımızın sürekli yükseliyor olması ilimizde bulunan Huzurevi ihtiyacının artması anlamına geliyor. İlimizde 11 Temmuz 1990 tarihinde yapılmış 140 kapasiteli Ahmet Cemal Mağden Huzurevinde 133 ve ona bağlı 24 Mayıs 2013 tarihinde açılmış olan 25 kapasiteli Tekkiraz Ek Ünitesinde de, 26 olmak üzere toplamda 159 yaşlımıza hizmet vermekteyiz. Ahmet Cemal Mağden Huzurevimiz özel bakım bölümü 12 erkek ve 8 kadın olmak üzere 20 kapasiteli olup burada 12 Erkek,12 Kadın ile kapasite üzeri hizmet vermektedir. Mevcut Huzurevlerimizin kapasitesi 165 kapasitedir ve yıl boyu Kapasite üstü hizmet vermektedir. İlimizde sırada bekleyen yaşlı sayısı ise 34 dir. Açılış onayını aldığımız 60 Kapasiteli Fatsa Huzurevi ile de sırada bekleyen 34 yaşlımızı buradaki huzurevimize kabulünü yaparak hizmetlerinde olmaya devam edeceğiz. Yeni açılış onayını aldığımız Fatsa Huzurevimiz bu manada ilimiz adına çok büyük önem arz etmektedir. Bu vesile ile Fatsa Huzurevinin yapımın ve açılması noktasında emeği geçen herkese tekraren teşekkür ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlılarımızın ve tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ömürlerinin her gününü, her anını sağlıkla, huzurla yaşamaları ve yaşama sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı, mutlu günler diliyorum.