…
…
…
…
…
…
…
10 Ağustos 2022, Çarşamba MALATYA,YEŞİLYURT

ŞEHİT HALİL KOÇ TEKBİRLERLE UĞURLANDI


İl Müdürümüz Galip Sökmen, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 3 Ağustos'ta EYP'nin patlaması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Halil Koç için Şehir Mezarlığında düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Ankara'dan Malatya'ya getirilen şehit Halil Koç'un cenazesi, Battalgazi ilçesine bağlı Büyük Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.

Ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı şehir mezarlığında düzenlenen tören alanına getirildi.  Törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekilleri Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İl Müdürümüz Galip Sökmen, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Siyasi Parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve şehidin yakını katıldı. Şehidin yakınları tabutun üzerine şehidin kamuflajı ve beresini koyarken bu sırada şehidin annesi, eşi ve yakınları gözyaşı döktü. Şehidin çocukları 9 yaşındaki Zeynep ve 6 yaşındaki Asaf da cenaze törenine askeri kamuflajla katıldı. Cenaze namazı öncesi konuşma yapan şehidin yakını Hüseyin Koç, şehidin iki yavrusunu kendilerine emanet ettiğini belirterek "Tüm şehitlerimize, vatanı için ezanlar dinmesin diye gayret gösterenlere, bizim rahatça uyumamızı temin eden Halil Koçların hepsine selam olsun. Hepsinin şehadetini rabbim kabul etsin. Şehitler ölmez, şehadete gidecek olanlar asla bitmez. Bunu bütün kâfirler bilsinler ki Halil Koçlar asla bitmeyecek." dedi.

İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle top arabasında Malatya Şehitliği’ne kadar getirilen şehidin naaşı daha sonra burada gözyaşları arasında defnedildi.

İl Müdürümüz törenin ardından şehidin Battalgazi ilçesine bağlı Büyük Mustafa Paşa Mahallesi'nde bulunan evine gelerek burada ailesine başsağlığı dileyerek, “Tüm şüheda ya Allah’tan rahmet kederli ailelerine de sabırlar diliyorum “dedi.