…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2023, Cumartesi Malatya-Yeşilyurt

KADIN EMEĞİNE EVET KADINA ŞİDDETE HAYIR' FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında Malatya Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonuyla ve paydaş kurumların katılımıyla “Kadın Emeğine-Evet Kadına Şiddete Hayır’mottosuyla farkındalık etkinliği düzenlendi.
Toplumsal farkındalığın arttırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla Malatya Park AVM’de düzenlenen etkinliğe Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İl Müdür Vekilimiz Cevdet Tatar, Malatya Müftüsü Şahin Yıldırım ve kamu kurum kuruluş temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.
Etkinlik çerçevesinde farkındalık oluşturmak amacıyla Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri ilk olarak “Kadına Şiddete Dur De” yazılı turuncu balonlar uçurdu. Daha sonra Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri; Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müdürlüğümüz, İl Müftülüğü, İŞ-Kur, KADEM, tarafından kurulan stantları ziyaret ederek görevli personellerden bilgi aldı. İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ‘Şiddete Dur De ‘ panosuna ellerini boya ile kaplayarak el izlerini bırakarak farkındalık oluşturdular.