…
…
…
…
…
…
…
02 Aralık 2023, Cumartesi Malatya-Yeşilyurt

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ


3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle İl Müdürlüğümüz tarafından Malatya Kongre ve Kültür merkezinde etkinlik düzenlendi.
Düzenlenen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın ve eşi Mukaddes Altın, Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve eşi Feray Çankal, İl Müdür Vekilimiz Cevdet Tatar ve kuruluşlarımızdan hizmet alan engelli ve engelli yakınları katıldı.
Toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını İl Müdür Vekilimiz Cevdet Tatar gerçekleştirdi. İl Müdürlüğümüz ve kuruluşlarımızın yapmış olduğu çalışamalar hakkın da bilgi veren İl Müdür Vekilimiz konuşmasının devamında ‘’Devletimizin şefkat eli olan bakanlığımız, engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilerek önlerindeki engellerin kaldırılması, toplumun tüm fertleri ile eşit hak ve özgürlüklere sahip olmalarının sağlanması için ülkemizde ve ilimizde birçok çalışma yapmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürmeleri için çaba göstermek, onlara ulaşarak, sorunlarına sahip çıkmak devletin ve toplumun en önemli sorumluluklarından biridir. Her birimizin bir engelli adayı olduğu şuuruyla hareket etmemiz, engelli bireylerin hissiyatını ve karşılaşabilecekleri muhtemel sıkıntıları anlamamıza ve bir arada yaşamanın gerektirdiği mesuliyetleri yerine getirmemize vesile olacaktır. Sevgi ve saygı varsa engel yoktur düşüncesiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın ve farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, sağlık huzur ve mutluluk dileklerimle tüm engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimizde kalan engelliler tarafından koro, dans ve tiyatro gösterimi düzenlendi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.