…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Aralık 2022, Cuma MALATYA,YEŞİLYURT

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE SEVGİ HER ENGELİ AŞAR’ FARKINDALIK PROGRAMI DÜZENLENDİ


3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle Valiliğimiz öncülüğünde, İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Farkındalık Programı kapsamında ‘Sevgi Her Engeli Aşar’ program düzenlendi.

 Programa Malatya Valisi Hulusi Şahin,  AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kamil Biter, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Adıyaman Sincik ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Korkut, TUİK Bölge Müdürü Ali Tüfekçi, Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı, İl Müdürümüz Galip Sökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Down Sendromlu Çocukların folklor ve dans gösterileri ile protokol üyelerini karşılanmasıyla başladı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte program protokol üyelerinin konuşmaları ile sürdü. Konuşmaların ardından İl Müdürlüğümüz Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde kalan engelliler tarafından ‘Zeybek ve Tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Gösterilerin ardından Vali Hulusi Şahin tarafından Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazanan İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesine “Erişilebilirlik Belgesi ve Bayrağı’’ takdim edildi.

Takdim törenin ardından protokol üyeleri tarafından Engellilere Tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Program Tuvalimdeki Ezgiler, Engelli Yusuf Yıldız tarafından seslendirilen ‘Bir ay doğar ilk akşamdan geceden’ türküsünün dinletisi,  Resim Atölyeleri ve Bilim Merkezi gezisi ile son buldu.