…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2022, Cuma MALATYA,YEŞİLYURT

‘25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ’ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ


‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ Malatya Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonuyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Malatya Park AVM’de düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını İl Müdürümüz Galip Sökmen gerçekleştirdi. İl Müdürümüz konuşmasından ‘‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü Birleşmiş Milletler, 17 Aralık 1999 tarihli 54. genel kurul oturumunda alınan 54/134 sayılı kararı ile 25 Kasım’a kadına yönelik DT karşı Uluslararası mücadele günü olarak kararlaştırmıştır.

20 yıldır tüm dünya da ve ülkemizde farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bizde Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim, Müftülük, İş-Kur, KADEM ve diğer sivil toplum kuruluşların katılımı ile bir haftadır ilimizde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. İlimizdeki organize sanayi bölgesinde fabrikalar ziyaret edilerek çalışanlara bilgilendirmeler yapıldı. Farkındalık oluşturmak için video hazırlayarak sosyal medya hesabımızdan paylaşım yaptık. Jandarma, emniyet bu işi duyurma noktasında çok büyük gayret sarf ettiler. Büyükşehir belediyemiz tüm alanlarda farkındalık çalışmalarını duyurmak için her türlü fedakârlığı yaptı. Katılım ve desteklerinizden dolayı bütün kuruluşlara, emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Protokol üyeleri, Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müdürlüğümüz, İl Müftülüğü, İŞ-Kur, KADEM, tarafından kurulan stantları ziyaret ederek görevli personellerden bilgi aldı. Etkinlik çerçevesinde farkındalık oluşturmak amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ‘Şiddete Dur De ‘ panosuna ellerini boya ile kaplayarak el izlerini bırakarak farkındalık oluşturdular. Son olarak Malatya Kadın Kooperatifleri tarafından kurulan stantlar ziyaret edildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde toplumsal farkındalığın arttırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi ile yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen etkinliğe Vali Hulusi Şahin eşi Ebru Şahin, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Müdürümüz Galip Sökmen, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Çolak ve kamu kurum kuruluş temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.