…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Ekim 2019, Salı Konya, Türkiye

Yaşlı Refahı Alanında Bölgesel Semineri İlimizde Düzenlendi


Yaşlılık; kronolojik, biyolojik, fizyolojik, psikolojik, sosyo-kültürel, ekonomik ve toplumsal olmak üzere farklı boyutları ile tanımlanmaktadır. Yaşlanma sorunu ülkelerin demografik yapılarının olgunlaşması ile kaçınılmaz bir şekilde ortaya çıkan doğal bir olgudur. Sağlık koşullarının iyileşmesi, hayatta kalma beklentisinin artması ve toplam doğurganlık hızının azalması gibi gelişmeler tüm ülkelerde yaşlanma sorununu ortaya çıkarmıştır. Bu gelişmeler, dünya nüfusu ile birlikte Türkiye nüfusunun yaş yapısını da değiştirmiştir.  

Bu sebeple Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından Cumhurbaşkanlığı 180 Günlük İcraat Programı kapsamında "Yaşlı Refahı Bölgesel Seminerleri"  planlamıştır. Konya ili olarak bu seminerde Afyonkarahisar, Aksaray, Karaman, Niğde illerinden gelen yaşlılara yönelik hizmetleri yürüten personeller, Konya İlinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürleri ve personelleri, İlimizdeki Belediyelerde yaşlılara yönelik hizmetleri yürüten personellerde seminere katılmıştır.

İl Müdürümüz İbrahim AKYÜZ’ün açılış konuşmasından sonra Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Dr. Orhan KOÇ engelli ve yaşlılara yönelik hizmetlerin yürütülmesine yönelik güncel bilgiler verdiği sunumunu gerçekleştirmiştir.

Seminerde tüm gün boyunca Bakanlığımızdan gelen Uzman ve Uzman Yardımcıları ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Yavuz SELVİ, Kurum Doktorumuz Cevdet SALCI tarafından yaşlılığa yönelik eğitimler verilmiştir. Bu seminerle, katılımcıların yaşlılık alanında duyarlılığını ve kişisel gelişimini sağlamak, farklı illerin uygulamaları ve güncel gelişmeler hakkında görüş ve önerilerini almak, personelin moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi ile birlikte yerel düzeyde farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.