…
…
…
…
02 Kasım 2019, Cumartesi Konya, Türkiye

TBMM Down Sendromu Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu İstişare Toplantısı İlimizde Düzenlendi


Türkiye Büyük Millet Meclisi Down Sendromu, Otizm ve diğer gelişim bozukluklarının yaygınlığının tespiti ile ilgili bireylerin ve ailelerin sorunlarının çözümü için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırma komisyonu ilimizde istişare toplantısı düzenlemiştir. SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfında düzenlenen İstişare Toplantısına Sayın Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal ÇELİK, Milletvekillerinden oluşan Komisyon Üyeleri, Konya Milletvekilimiz Selman ÖZBOYACI Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlar, Akademisyenler, İl Müdürümüz İbrahim AKYÜZ, Kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, Down sendromlu ile Otizmli bireylerin aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal ÇELİK konuşmasında, “Çalışmalarımız kapsamında sorunların tespitleri ve çözülmesi konusunda önerileri dinliyoruz. Ülkemiz genelinde bu konularda bir farkındalık yaratmanın önemini biliyoruz. Bu çerçevede, Sayın Valimizi ziyaret ettik, ardından ilgili kurumlarda inceleme gezisi yaptık. Şimdi de Komisyon Üyesi Milletvekillerimiz ve ilgili kurum amirleri ile birlikte bu istişare toplantısını düzenliyoruz. Toplantının sorunların çözüme kavuşturulmasında faydalı olacağına inanıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Komisyon başkanı Kemal ÇELİK komisyon üyelerine söz vererek, Üyeler yapmış oldukları komisyon çalışmaları ile ilgili katılımcılara detaylı bilgi verdiler.

Daha sonra toplantıda konuşma yapan Sayın Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK, “Down Sendromu, Otizm ve diğer gelişim bozukluklarının yaygınlığının tespiti ile ilgili bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri ile birlikte bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Araştırma Komisyonu oluşturulmasına temel teşkil eden hususlar ve sorunların çözüm önerileri nelerdir, bunları istişare edeceğiz. Amacımız down sendromu, otizm ve diğer gelişim bozuklukları sorunlarına karşı farkındalık oluşturarak bu konuda bir şeyler yapmamız gerektiğini ön plana çıkarmak. Down sendromu, Otizm ya da diğer gelişim bozuklukları olan vatandaşlarımıza karşı olan sorumluluklarımız tüm toplumumuzu yakından ilgilendirmektedir. Bu vesileyle, komisyonumuza çalışmalarında başarılar diliyor; çalışmalar sonunda çıkacak raporun bu konularda sorun yaşayan bireylerin ve ailelerin problemlerinin çözülmesine katkı sağlayacağını ifade etmiştir.

Toplantı, bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü için alınması gereken çözüm önerileri tedbirler konusunda katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ve yapılan değerlendirme ile sona erdi.