…
18 Mart 2021, Perşembe Konya, Türkiye

İl Müdürümüz İbrahim AKYÜZ'ün Yaşlılar Haftası Mesajı


Tarihin her döneminde milletimiz yaşlısına gereken değeri vermiştir. Bu gerçek milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de bizlere düşmektedir. Günlük hayatımızda büyüklere karşı davranışlarımız çocuklarımız için örnek teşkil edecek ve bu güzel geleneğimizin yaşamasını sağlayacaktır.

Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Osman Gazinin akıl hocası Şeyh Edebali’nin 'Bereket büyüklerle beraberdir' sözünde belirtildiği gibi huzurumuz için yaşlıların iyi dilek ve temennilerine ihtiyacımız olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.

Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Yaşlılarımız bizler için tecrübe abidesidir. Onları görünce aklımıza dersler gelecek, ömür gelecek, bereket gelecek, sevda gelecek. Bir ülke yaşlısını, gencini, çoluğunu, çocuğunu bir araya getirip kucaklaşabiliyorsa en büyük zenginliğe ulaşmış demektir.

Bizleri bugünlere getiren ve geleceğe hazırlayan tüm yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını kutluyor, hayatlarının bundan sonrasını sağlıklı ve huzurlu geçirmesi dileklerimle beraber minnet ve hürmetlerimi sunuyorum.