…
09 Mayıs 2022, Pazartesi Konya, Türkiye

İl Müdürümüz İbrahim AKYÜZ'ün Engelliler Haftası Mesajı


Engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Bu bağlamda, engelli vatandaşlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, Bakanlık olarak en temel hedefimizdir.

Bakanlığımızın belirlemiş olduğu hedefe ulaşmak ve engelleri ortadan kaldırabilmek için İl Müdürlüğü olarak erişilebilirlik başta olmak üzere birçok konuda hızlı ve yoğun çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki, herkes bir engelli adayıdır. Yaşayan her bir bireyin her an bir engelli olabileceğini hiçbir zaman hafızalarımızdan çıkarmadan, engelli olmanın utanılacak hayata küsülecek ve gizlenmesi gerekecek bir sorun olmadığını bilmemiz gerekmektedir. O nedenle sağduyulu, haklara saygılı ve yardımlaşmayı seven bir toplum olarak; engellilerin sorunlarını paylaşmak ve engelleri onlarla birlikte aşmak; hepimizin ortak görevi olmalıdır.

Yarınların engelli vatandaşlarımız için daha güzel olacağını ümit ediyor ve bütün engellilerimizin 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyorum.