…
02 Aralık 2021, Perşembe Konya, Türkiye

İl Müdürümüz İbrahim AKYÜZ' ün 3 Aralık "Dünya Engelliler Günü" Mesajı


Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi; tüm dünyada engellilik konusunda toplumsal bilincin artması ve engellilerimizin yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür.

Anayasamızda yer verilen “Sosyal bir hukuk Devleti” olabilmenin gereği olarak Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın, müreffeh bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri, sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlayarak toplum içerisinde daha çok bulunmaları,  eğitim haklarını kullanabilmeleri, istihdama katılarak üreten ve ülkesine katma değer üreten bir insan olabilmeleri için çok önemli adımları hayata geçirmiştir.

Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun bir parçasıdır. Ülkemizde son yıllarda hızla gelişen insan hakları bilinciyle engelli bireylerimizin herkes gibi sağlık, çalışma ve eğitim gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanması, özgürce ve rahat bir hayat sürmesi öncelikli hedefimizdir. Bakanlığımız ve Konya İl Müdürlüğü olarak, Engelli bireylerimizin sorunlarına sahip çıkmak, toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden ve ayrımcılığa maruz kalmadan engellerini aşarak yaşama sımsıkı sarılmaları, mutlu bir yaşam sürmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz.

Engelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların en doğal haklarıdır. Onlara, insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak ve onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir.

Engelli kardeşlerimizi bu duygu ve düşünceler ile her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu bilinciyle, 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür geçirmesini diliyorum.