…
…
…
05 Ağustos 2020, Çarşamba Konya, Türkiye

Bakan Selçuk, Huzurevi Sakinleriyle Bayramlaştı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, pandemi nedeniyle ziyaret edemediği huzurevinde kalan yaşlılarla video konferans yöntemiyle görüşerek bayramlarını kutladı.

Siz Bizim İçin Kıymetlisiniz

Zoom üzerinden huzurevinde kalan 23 yaşlı vatandaşla bir araya gelen Bakan Selçuk, koronavirüs nedeniyle bu bayram yüz yüze görüşemediklerinden dolayı üzüntü duyduğunu belirtti. Bakan Selçuk, “Bu bayram yanınızda olamadık, sizi kucaklayamadık, ellerinizi öpemedik. İnşallah gelecek bayramları sarılarak, hep beraber oluruz. Siz bizim için kıymetlisiniz.” dedi.

Önlemlerimiz Sıkı Olabilir Ama Çoğu Sizi Korumak İçin

Koronavirüsle hep beraber mücadele edileceğinin altını çizen Bakan Selçuk, “Virüs en çok sizi etkiliyor diye sizi korumak istiyoruz. Önlemlerimiz biraz sıkı olabilir ama çoğu sizi korumak için. Ne zaman vatandaşlarımız maske, temizlik ve mesafe kurallarına uyarsa biz de size olan kurallarımızı esnetmeye başlarız. İnşallah bu salgın bitince birlikte bocce oynayalım.” diye konuştu.

Personeller Sizlerin Sağlığı İçin Fedakarlık Gösteriyorlar

Bakan Selçuk, konuşmasında huzurevlerinde uygulanan koronavirüs tedbirlerini de hatırlattı. Bakan Selçuk, “Biliyorsunuz ki kuruluşlarımızda kalan personelimiz sabit vardiya sistemine geçtiler. Allah onlardan da razı olsun. Hem sizlerin hem ailelerinin sağlığı için büyük fedakarlık gösteriyorlar. Bu sabit vardiya uygulamasına bir süre daha devam edeceğiz. Ayrıca, bu bayram büyüklerimiz, ailelerinin yanına 1 hafta izinli gittiler.” diye konuştu.

Emel Bıçakcıoğlu: “Bu Bakım Avrupa’da Yok”

Bakan Selçuk, konuşmasının ardından huzurevi sakinleriyle tek tek bayramlaşarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamını iletti. Huzurevi sakinleri görüşmeden dolayı memnuniyetlerini ileterek, Bakan Selçuk’u illerine davet ettiler. Muğla’da huzurevinde kalan 73 yaşındaki Emel Bıçakcıoğlu, “Allah hepinizden razı olsun. Bizler bize sağlanan imkânlardan çok memnunuz. Bu bakım Avrupa’da yok. Size çok teşekkür ederiz.” dedi.