…
…
…
…
…
…
…
…
19 Kasım 2021, Cuma Kırşehir, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 2022-2025 Yıllarını kapsayacak İl Eylem Planını hazırlamak amacıyla düzenlenen Çalıştay Valimiz Sayın İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.


30 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planının yerelde benimsenmesi ve uygulanması amacıyla Valiliğimiz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile işbirliği içerisinde “2022-2025 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İkinci İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı” gerçekleştirilmiştir.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Çalıştay’ın açılışına Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tacettin Kale, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İlçe Kaymakamlarımız, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu ve ilgili kurum yöneticileri katılım sağlamıştır.

Çalıştayın ilk oturumunda açılış konuşmalarını takiben,  Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından 4. Ulusal Eylem Planının tanıtımı ile kadın hizmetleri alanında yapılan çalışmalara ilişkin bilgilendirme yapılmıştır. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İş Birliği ve Eşgüdümün Arttırılmasına Dair Protokol doğrultusunda; İlimizde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü teknik kurul üyeleri tarafından sunumlar gerçekleştirilmiştir. Ahi Evran Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN tarafından Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgilendirme yapılmış, “Türk İslam Kültüründe Kadın” konulu sunumunu takiben çalıştayın ilk oturumu sonlandırılmıştır.

Çalıştayın ikinci oturumunda; paydaş kurum ve kuruluşlarımız ile gerçekleştirilen  grup çalışmalarında İlimizde 2022-2025 yıllarını kapsayacak olan ikinci il eylem planı taslağı hazırlanmıştır. Taslak plan; İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonuna sunulacak olup, onaylanan Eylem Planı kamuoyuna duyurularak ilimizde uygulanmaya başlanacaktır.