…
24 Kasım 2021, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı.


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

İl Müdürümüz yayınladığı mesajda, “24 Kasım 1928, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gündür. 1981 yılından itibaren her yıl ‘24 Kasım’, ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, onları yetiştiren, bir ülke ve milletin geleceğini belirleyen, toplumun en önemli dinamik unsurlarıdır.

“İlk emri 'Oku' olan yüce kitabımız Kuran’ı Kerim bizlere, ilim tahsilini öncelikli tavsiye olarak sunmuştur. Öğretmenlerimiz her bir öğrencisini ayrı ayrı keşfederek zihinlerde yeni bir ufuk açan, verdiği onurlu çaba yarınların güvencesi ve gururu olacaktır. Gençlerimiz, vatan millet sevgisiyle fedakârca görevini yerine getiren öğretmenlerimizin elinde yetişecek ve yarını şekillendirecektir.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve hürmetle anıyorum. Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda da, kutsal olduğu kadar sorumluluğu da ağır bir mesleği icra ederek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgi ve şefkat ile yoğurarak yarınlara hazırlayan tüm öğretmenlerimizin günlerini en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.