…
28 Ekim 2021, Perşembe Türkiye, Kırşehir

İl Müdürümüz Sayın Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Vesilesi İle Bir Mesaj Yayımladı.


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünün büyük bir coşku ile kutlanmasını temenni eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İmkânsızlıklar içerisinde varoluş mücadelesi veren milletimizin iman gücünün, sarsılmaz iradesinin, azminin ve birbirine kenetlenişinin somut bir örneği olan Kurtuluş Mücadelesi ve ardından ilan edilen Cumhuriyet, Türk milletinin kendi toprakları üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesinin vücut bulmuş halidir. Tarihi her daim zaferlerle dolu olan aziz milletimizin istiklal mücadelesinin bir armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Milletimizin büyük bir fedakârlık ve özveri ile verdiği mücadele sonunda egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur. ‘Cumhuriyet’ anlayışının bize sunduğu imkânlar dâhilinde akıl ve bilimimin ışığıyla dünyayı yeniden anlamlandıran büyük Türk milleti, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarak bu yolda tüm zorluklara göğüs gerip daha önceden olduğu gibi bundan sonra da aynı duruş ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Bizlere düşen görev de ‘Cumhuriyetimize’ sahip çıkıp şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış kutsal toprakların bütünlüğünü korumak, daha güçlü ve daha gelişmiş bir ülke hedefine ulaşmak için liyakatten ödün vermeden var gücümüzle çalışıp bayrağını, milletini ve hürriyetini seven, millî ve manevî değerlerine bağlı nitelikli gençler yetiştirmeye vesile olmaktır.

Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü, silah arkadaşlarını, Millî Mücadele kahramanlarımızı, gazilerimizi ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun ”dedi.