…
08 Mart 2023, Çarşamba Kırıkkale Merkez

8 Mart Dünya Kadınlar Günü


      6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezde gerçekleşen ve 11 ilimizi etkileyen depremler nedeniyle ülkece tarihimizin en acı günlerini yaşıyoruz. Asrın felaketi olarak tarihe geçen depremler sonrasında ülkemiz ve milletimiz tüm imkanlarıyla seferber olmuştur.

         Bu kapsamda Valiliğimiz koordinesinde ilimize gelen Kredi Yurtlar Kurumu ve hanelere yerleşen depremzede ailelerimize yönelik 09.00-21.00 saatleri arasında müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan uzman ekiplerimiz tarafından psikososyal destek çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Ailelerimizin ihtiyaçları belirlenmekte ve gerekli yönlendirmeler ivedilikle yapılmaktadır. Mesai saatleri dışında kurumumuza gelen taleplerin karşılanması amacıyla kurumumuz idarecileri görevlendirilmiştir. Kamu kaynaklarımız ve gönüllü destek kuruluşlarımız sayesinde tüm ihtiyaçlarına cevap verilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca depremzede ailelerimize yönelik müdürlüğümüzde sosyal market oluşturulmuştur. Ailelerimizin ihtiyaçları bu market sayesinde kısa sürede karşılanmaya devam etmektedir.

        İlimizde gerçekleştirilen çalışmalarımız dışında bakanlığımız koordinesinde depremden etkilenen illerimize uzman personelden oluşturulan ekiplerimiz her hafta görevlendirilmekte ve psikososyal destek çalışmalarına devam edilmektedir.

      “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Gücümüz Türkiye” prensibinden hareketle hayatın her alanında verdikleri mücadele ve kazandıkları başarılarla dünyaya değer katan, annelik vasfıyla yeni nesilleri şekillendiren, yürekli ve fedakar kadınlar sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Başta aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin değerli anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutlarım.