…
03 Aralık 2023, Pazar Kırıkkale

İl Müdürümüz Rukiye ERYILMAZ'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi ; engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın belirttiği gibi "Engelli kardeşlerimizle ilgili çalışmaları yardım veya lütuf anlayışıyla değil onların haklarını teslim etme anlayışıyla yürütüyoruz, şiarıyla "Engelli vatandaşlarımıza yönelik sunduğumuz hizmetlerle, onların yaşam kalitesini artırmaya, toplumsal hayata katılımlarını güçlendirmeye odaklanıyoruz. Eğitimden istihdama, sağlık hizmetlerinden sosyal desteklere kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yürüterek, engelli bireylerimizin yaşamlarını daha anlamlı kılmayı hedefliyoruz. Kırıkkale İl Müdürlüğü olarak engelli kardeşlerimize yönelik evde bakım desteği, engelli kimlik karti gibii desteklerin yanında, yatılı bakım hizmetine ihtiyaç duyanların uygun yatılı kuruluşlarımızdan hizmet almalarını sağlıyoruz.

Sayın Bakanımız Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ’ın belirttiği gibi "Engelli vatandaşlarımızın hem toplumla bütünleşmesini, hem de üretken, bağımsız, kendine güvenen bireyler olmalarına yardımcı oluyoruz." Unutmamalıyız ki, kucakladığımız her birey, toplumumuzu daha zengin ve çeşitli kılar.

Cumhuriyet’imizin 100. yılına yakışır nitelikte daha güçlü yarınlar için farklılıklarımızla hayatı paylaşacağımıza gönülden inanıyorum. Bu  vesileyle, engelli vatandaşlarımızın güçlü iradelerini, azimlerini ve hayata olan tutkularını kutluyor, onlara destek olan ailelerine teşekkür ediyorum.

 

Saygılarımla,

 

Rukiye Eryılmaz

Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü