…
…
…
…
…
…
…
…
24 Kasım 2023, Cuma Kırıkkale

İl Müdürümüz Rukiye ERYILMAZ'ın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü Mesajı


25 Kasım, Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke gibi ülkemizde de ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü‘’ olarak anılmaktadır. Biliyoruz ki evrenselleşmiş bir olgu haline gelen kadına yönelik şiddet toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin en acımasız örneğidir ve toplumları derinden etkilemektedir.

Kadınların karşılaştığı şiddet, cinsiyete dayalı ayrımcılığın hem nedeni hem de sonucu olarak kendini yeniden üretip durmakta ve başa çıkılması oldukça güç bir hal almakta, kadınların kamusal alanda eşit biçimde yer almasına engel olmakta, yoksulluktan en fazla etkilenen kesim olmasına yol açmakta ve kimi zaman yaşam haklarının ellerinden alınmasına neden olmaktadır.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede ilerleme sağlanabilmesinde yasal düzenlemeler ve kurumsal mekanizmaların yansıra konuya ilişkin bilinç ve duyarlılığın artırılması, toplumsal farkındalığın sağlanması da önemlidir. Bu anlamda Kolluk, adalet, sağlık, sosyal hizmet gibi birçok alanın; kamu kurumları, sivil toplum, medya ve özel sektör gibi birçok tarafın, bütüncül yaklaşım içerisinde uzun soluklu ve kararlı mücadelesine ihtiyaç vardır.

Ülkemiz de bu kapsamda 8 Mart 2012'de kabul edilen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun vardır. İlimizde ŞÖNİM vardır. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri şiddetin önlenmesi için koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin şekilde uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici hizmetlerin verildiği kuruluşlarımızdır. İlimizdeki hiçbir kadın şiddete karşı yalnız ve çaresiz değildir. Bu yılda 25 Kasımda Valiliğimiz himayelerinde İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüz tarafından konuya ilişkin farkındalık oluşturmak için bir takım programlar düzenlendi. Programlara bizzati katılan bizlere destek veren Sayın Valimiz Mehmet MAKAS ve eşleri hanımefendi Elif MAKAS’a şükranlarımızı sunarım.  

Farkındalık ve Eğitim çalışmaları gerçekleştirilerek, Sulakyurt Kaymakamlığı, Balışeyh Kaymakamlığı, Delice ve Keskin Meslek Yüksekokulları, Kırıkkale İl Müftülüğü, Sanayi Mahallesi Mahalle Konağı'nda ‘’ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’’,  eğitimi verilmiştir. Ayrıca Pazartesi Pazarında Esnaf ve Vatandaşlara Yönelik ŞÖNİM Hizmet Modelleri ve KADES Uygulaması Hakkında Bilgilendirme Çalışması gerçekleştirilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bizler Sayın Bakanımız Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ’ın riyasetinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılan çalışmaların, kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik atılan adımlardır. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

 

                                                                                                                                                                                                            Rukiye ERYILMAZ 

                                                                                                                                                                                                                      İl Müdür Vekili