…
…
…
…
30 Ocak 2024, Salı Kahramanmaraş,Türkiye

Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri “21.Yüzyıl Becerileri ve Aile” Başlığıyla Şehrimizde Başladı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız Koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşilerinin Kahramanmaraş’taki ilk söyleşisi Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz Necip Fazıl Kısakürek Toplantı salonunda İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt, İl Müdür Yardımcılarımız, vatandaşlarımız ve çalışanlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Uzm. Pskolojik Danışman Volkan Tatar’ın 21. Yüzyıl Becerileri ve Aile konusunda gerçekleştirdiği söyleşide İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt açılış konuşmasını yaptı.

İl Müdürümüz gerçekleştirdiği konuşmasında ailenin modern gelecekteki yeri ve önemine vurgu yaparken “Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Devlet Demektir” dedi.

Uzm. Pskolojik Danışman Volkan Tatar’ın “21. Yüzyıl Becerileri ve Aile” konulu söyleşinde ise

Aile içindeki değerlerin korunması, güçlenmesi ve aile bireylerinin karşı karşıya kaldığı zorluklarla mücadele, 21. yüzyıl becerileri ve ailenin önemli bir parçasıdır. Aileler, iletişim, problem çözme, empati ve dayanışma gibi becerileri geliştirerek bu zorluklarla başa çıkabilirler. Aile içindeki değerlerin korunması ve güçlenmesi, aile üyelerinin birbirlerine destek olmalarını sağlayarak sağlıklı bir aile ortamı yaratır. Aileler, 21. yüzyıl becerilerini kullanarak birlikte çalışabilir ve karşılaştıkları zorlukları birlikte aşabilirler. Bu sayede aile içindeki bağlar güçlenir ve her bireyin gelişimi desteklenmiş olur. Bu nedenle, aile içindeki değerlerin korunması, güçlenmesi ve aile bireylerinin karşı karşıya kaldığı zorluklarla mücadele, 21. yüzyıl becerileri ile yakından ilişkili olduğunu belirtti.

Söyleşi sonunda İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt Programın sonunda Bakanlığımızca başlatılan “Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri” kapsamında ilimizde gerçekleştirilen ilk söyleşi programımıza katkılarından dolayı, Uzm. Pskolojik Danışman Volkan Tatar’ın hediye takdim ederek teşekkür etti.