…
18 Kasım 2022, Cuma İzmir

İl Müdürümüz Sayın Nesim TANĞLAY’ın “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” Mesajı


Çocuk hakları, hukuken veya insani değerler olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır.

Ülkemiz tarih boyunca, en zor zamanlarında dahi, en değerli varlıkları olan çocuklarını hep korumuş, öncelik vermiş ve çocuklara mutlu, güvenli ve aydınlık bir gelecek hazırlanmasına özel bir önem atfetmiştir.

Çocuk haklarına duyulan saygı, bir toplumun temel gelişmişlik değerlerinden biridir. Ayrıca bir toplumun çocuklara yaklaşımı, o toplumun geleceğe bakış açısını ve gelecekten beklentisini de yansıtmaktadır. Çocukların kendi haklarını bilmeleri yetişkinlerin de çocukların haklarını bilerek çocukları bu konuda desteklemeleri ve haklarını tanımaları gerekmektedir.

Bizler de, ülkemize ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirilmesi adına çocuklarımızı kendine güvenen, geleceğe güvenle bakan bir birey haline getirmek için tüm gücümüzle gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyor, çocuklara yönelik yapılan her hizmetin geleceğe yapılan bir yatırım olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızı her yönüyle güzelleştiren tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, “Dünya Çocuk Hakları Günü’nü” kutluyorum.

                                                                                           

                                                                                                            Nesim TANĞLAY

                                                                                                                                                      İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü