…
…
…
02 Aralık 2022, Cuma İzmir

İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Engelli Hatice ÖZKAN'ı Evinde Ziyaret Etti.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY, İl Müdür Yardımcımız Zehra HOŞGELDİ ve Şube Müdürümüz Ulaş KAYA’nın katılımıyla ilimizde yaşayan SMA tip2 tanılı %98 bedensel engelli Hatice ÖZKAN evinde ziyaret edilmiştir.

Birçok insana ilham kaynağı olan, zorluklarla ve mücadeleyle geçen hayatı Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel filmiyle aday gösterilen Hatice ÖZKAN, 20 yaşında açıköğretimden ilkokulu okumuş, azmi ve ailesinin desteği ile başarı merdivenlerini tırmanarak 4 lisans, 2 ön lisans, 3 yüksek lisans eğitimini tamamlamış, sonrasında EKPSS’ye girerek devlet memuru olarak atanmıştır. Edinmiş olduğu bilgi ve deneyimleri başkalarına umut olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Demokrasi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde ders vermektedir.

3 Aralık Dünya Engelliler gününde engelli bireylerine ve ailelerine umut olan, erişilebilirlik uygulamaları ile her engelli bireyin hayata aktif katılabilmesi konusunda farkındalık oluşturan hikâyesini bizlerle paylaştığı ve içten misafirperverlikleri için Hatice ÖZKAN’a ve özveri ile çocuklarını bugünlere kadar getiren ÖZKAN ailesine İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak teşekkürlerimizi sunarız.