…
…
…
…
…
06 Kasım 2023, Pazartesi Hakkari, Türkiye

Okul Destek Projesi Kapsamında Kahvaltı Etkinliği Düzenlendi


İl Müdürlüğümüz Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) uygulamasının Okul Destek Projesinden yararlanan çocuklara yönelik kahvaltı etkinliği düzenledi.

İl Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Okul Destek Projesi koordinasyonunda, "Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) uygulamasından yararlanan çocuklara yönelik başlatılan etkinlikler kapsamında çocuklara yönelik okul dışı zamanlarını değerlendirmeleri çocukları sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle destekleyerek, çocukların bu faaliyetlere katılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Yapılan kahvaltı etkinliğinde çocuklara yönelik okul dışı zamanlarını değerlendirme hem de yeteneklerini keşfetmeleri açısından önemli olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Furkan Berber; “Çocuklarımız bu ülkenin geleceğidir bizler geleceğimizi iyi yetiştirmeliyiz. Bu konuda anne ve babalara çok önemli görevler yüklenmiştir. Dedi.

İl Müdürümüz Salih Kaya ise “Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen taşrada İl Müdürlükleri tarafından yürütülen “Okul Destek Projesi ve Sosyal Uyum Programı” kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından il ve ilçelerde Okul Destek Projesinde 2017 yılından itibaren 5-12. sınıflar arasında eğitim gören ilimizdeki 351 çocuğumuza sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle çocuklarımızı destekleyerek çeşitli aktivitelerle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Desteklerinden dolayı Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Valimiz/Belediye Başkan V. Sayın Ali Çelik ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Ayşegül Yıldırım Kara ve bu projede emeği geçenlere teşekkür ederiz. Dedi.

Kahvaltı etkinliğine İl Müdür Yardımcısı Hamdi Taşma İl Müdürlüğümüz meslek elemanları da eşlik ettiler.