…
…
…
…
11 Şubat 2021, Perşembe Konya,Türkiye

Bakan Selçuk, Konya’da “Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü Programı”na Katıldı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Konya’ya geldi.

Bakan Selçuk, ilk önce Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen, "Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü Programı"na katıldı. Programda konuşan Selçuk, kadınlar, kız çocukları ve gençlerle bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Dünyadaki ve Türkiye'deki tüm kadınların ve kız çocuklarının gününü tebrik eden Selçuk, "Dünyamızı değiştiren, ülkemizi güzelleştiren ve yön veren tüm kahraman kadınlarımızı da tekrar minnetle yad ediyorum. Bugün burada Türkiye'nin en önde gelen bilim merkezlerinden birindeyiz ve burada kadınlarımızın, genç kızlarımızın hem bilimde hem teknolojide olan başarılarını konuşmak için buradayız." ifadelerini kullandı.

"Gelişen, Büyüyen Türkiye'nin Geleceğe Ekilen Tohumları, Kız Çocuklarımız"

Selçuk, 6 yıl önce katledilen Özgecan Aslan'ı anarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Özgecan Aslan'ın vefatının 6’ncı yıldönümü. 19 yaşında hayatının baharında hunharca katledilen Özgecan'ı da anıyoruz. İstiyoruz ki kadın cinayetlerini, kadına karşı şiddeti konuşmayalım, kadınlarımızın; bilimde, sanatta, eğitimde, sporda nerelere geldiğinden konuşalım. 28 Şubat'ı bu ayın sonunda tekrar hatırlayacağız ve burada başörtülü vekillerimiz, o dönemki zulmü beraberce yaşadığımız vekillerimiz de bütün akademisyen arkadaşlarımız da burada. Dolaysıyla kadına karşı ayrımcılığın, kılık kıyafet üzerinden olsun her türlü psikolojik, fiziksel şiddetin olmadığı bir dünyada, bilimin, sanatın, sporun, eğitimin üzerinden kadınlarımızın, kız çocuklarımızın başarılarını konuşabildiğimiz bir dünyayı, bir ülkeyi konuşmak için buradayız. İnanıyoruz ki gelişen, büyüyen Türkiye'nin geleceğe ekilen tohumları, kız çocuklarımız. Büyük bir özveri ile sizleri yetiştirmeye gayret ediyoruz. Geleceğin mühendis kızları, yazılımcıları, avukatları sizler olacaksınız. Son 18 yılda da kadınlarımızın her alanda, daha çok gelişmesi ve eğitimden, sağlığa, spordan sanata kadar her alanda karar alma mercilerinde var olmaları içinde uğraşmaktayız."

Önceki gün Milli Uzay Programı'nın açıklandığını anımsatan Selçuk, ülkede artık kadın astronotların konuşulacağı bir dönemin yaşanacağını vurguladı.

"İş ve Aile Hayatını Uyumlaştırdıkça Daha Güzel Bir Dünyanın Da Var Olacağına İnanıyoruz"

Kadınların sosyal girişimciliğin ve vakıf kültürünün de mimarı olduğuna dikkati çeken Selçuk, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla ailelerimize sahip çıkan kadınlarımızın, varlığı ile ülkemizin gücüne güç katılacağına da inanıyoruz. İş ve aile hayatını uyumlaştırdıkça daha güzel bir dünyanın da var olacağına hep beraber inanıyoruz. Yeter ki kadınlarımız, kız çocuklarımız bunu istesinler. Burada ben pırıl pırıl gençlerimizi görüyorum. İnşallah onlarla beraber daha güçlü daha müreffeh bir Türkiye inşa edeceğiz. Bu güzel bilim merkezinde ve bu gibi birçok üniversitelerimizde, akademik merkezlerimizde sizlerle beraber güzel projelere imza atacağız. Böyle projelerle beraber de bugünleri hatırlayarak da farkındalık oluşturacağımıza inanıyorum. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak her daim gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Selçuk, Selçuklu Otizimli Bireyler Eğitim Vakfı’nı Gezdi

Konya ziyareti kapsamında yağ ve otomotiv fabrikalarını ziyaret eden Bakan Selçuk, daha sonra Selçuklu Otizimli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE)'na geçti. Merkezi gezerek, eğitim ve aktivite sınıflarında incelemelerde bulunan Selçuk, bilim kamplarına katılan öğrencilerle de sohbet etti.

Bakan Selçuk, daha sonra Konya Valiliğini ziyaret etti. Valilik önünde protokol üyeleri tarafından karşılanan Selçuk, burada STK’larla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Bakan Selçuk, valilik şeref defterini imzaladı.

Selçuk, program kapsamında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan ildeki çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Selçuk, daha sonra AK Parti Konya İl Başkanlığına geçti.

Selçuk, burada yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Engellilerimiz İçin Haberin Seslendirilmiş Hali