…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Şubat 2022, Salı Gaziantep - Türkiye

Bakanlığımız Tarafından “Erişilebilirlik Logosu”nun Tanıtımı ve Erişilebilirlik Bayrak Töreni Yapıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Birleşmiş Milletler tarafından tasarlanan ve engelliler için erişilebilir olan bina, iş yerleri, toplu taşıma araçları ve ürünleri göstermek için oluşturulan Erişilebilirlik Logosu'nun tanıtımı yapıldı.

Bakanlığımız tarafından, mekan ve hizmetlere, bağımsız ve güvenli ulaşılabilmesini ifade eden "erişilebilirlik uygulamaları"nın görünürlüğünün artırılması amacıyla hazırlanan erişilebilirlik logosuna ilişkin tanıtım toplantısı 81 İl Müdürlüğünün katılımı ile çevrimiçi olarak düzenlendi.

Düzenlenen çevrimiçi toplantıya İl Müdürümüz Mustafa Yıldırım, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Biriminde Sorumlu İl Müdür Yardımcımız Hüseyin AKTAŞ, Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Nizip Adliyesi, Özel Elit Bakım Merkezi, Özel İlgim Bakım Merkezi, Özel Nisa Bakım Merkezi, Özel Yaşam Huzurevi ve Gaziulaş yetkilileri katılmışlardır.

Bakanlığımız tarafından düzenlenen çevrimiçi toplantının sona ermesinin ardından İl Müdürümüz Mustafa Yıldırım tarafından Erişilebilirlik Belgesi almış olan kurumların yetkililerine Bakanlığımız tarafından gönderilen Erişilebilirlik Bayrakları ile stickerları takdim edilmiştir.

Takdim töreni sonrasında İl Müdürlüğümüz hizmet binasının engellilerin erişilebilirliğe uygun ve erişilebilirlik belgesini almış olması nedeniyle İl Müdürlüğümüz adına Bakanlığımıza gönderilen Erişilebilirlik Bayrağı İl Müdürümüz Mustafa Yıldırım tarafından göndere çekildi.  

Erişilebilirlik Logosu’nun Özellikleri

Logodaki simetrik figür ve daire şekli küresel erişimi ve toplumu oluşturan bireyler arasındaki uyumu temsil ediyor. Kolları açık insan figürü, farklı özelliklere sahip insanların tümünün kapsanmasını sembolize ediyor. Logodaki kafa bilişsel düşünmeyi, dört mavi daire vücudun uç noktalarını, eller ve ayaklar hareketliliği ve kolların açık olması herkesi kapsayıcılığı anlatıyor.